Kilder i det russiske innenriksdepartementet opplyser at en politimann og en lærer ble drept i angrepet, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

— Politimannen ble brakt til sykehuset der han døde, opplyser innenriksdepartementets talsperson Andrei Pilipchuk til den russiske rikskringkasteren.

En annen politibetjent skal ha blitt skadet.

- Gisseltakeren er nøytralisert

Alle elevene er satt fri etter gisselaksjonen som skjedde ved Moskva skole nummer 263, i utkanten av byen.

Departementets pressesenter opplyser at gisseltakeren, som var elev ved skolen, er blitt pågrepet.

— Personen som tok over 20 elever og en lærer som gisler er elev som tilhører en av de høyere trinnene ved skolen. Han er blitt nøytralisert, og alle elevene er løslatt, sier Pilipchuk ved innenriksdepartementet.

Eleven skal ha tatt seg inn på skolen ved å true en sikkerhetsvakt med våpen, før han tok seg frem til et biologirom. Her skal over 20 elever i 15-årsalderen ha blitt holdt som gisler, ifølge Russia Today.

Skolebarn flyktet fra bygningen

TV-bilder viste skolebarn som flykter ut av bygningen, og ifølge TV-kanalen Lifenews har sjokkerte foreldre samlet seg utenfor skolen.

Gisseltakeren skal ha båret med seg et skytevåpen da han kom til skolen, han skjøt først politimannen og løsnet skudd mot dem som ble tilkalt på grunn av alarmsituasjonen.

I tidligere rapporter mandag ble det sagt at den bevæpnede mannen var antatt å være faren til en elev.