En ny rapport om situasjonen for de sivile i Yarmouk utenfor hovedstaden Damaskus hevder også at det blir begått forbrytelser mot menneskeheten. Yarmouk har vært beleiret siden desember 2012, og strømtilførselen ble kuttet i april i fjor.

— Livet i Yarmouk har utviklet seg til en desperat kamp mot sultedød for i underkant av 20.000 sivile som er fanget i en felle uten fluktveier, sier Ina Tin, seniorrådgiver i Amnesty International.

- Fanget i felle

Rapporten beskriver situasjonen for palestinske og syriske sivile i Yarmuk, der i underkant av 200 personer har mistet livet siden juli 2013, da tilgangen på mat og medisiner ble begrenset av regjeringsstyrkene. 128 av dødsfallene skyldes sult, ifølge rapporten «Squeezing the life out of Yarmouk: War crimes against besieged civilians».

— Rapporten om de sivile i Yarmouk gir ansikt til den humanitære katastrofen som totalt 250.000 sivile under beleiring ulike steder i Syria i dag er ofre for, uskyldige barn, kvinner og menn, spedbarn, gamle og syke, fanget i en felle, sier Ina Tin.

Spiser katter

Ifølge rapporten lider minst 60 prosent av personene i Yarmuk av underernæring. Folk har ikke spist frukt eller grønnsaker på månedsvis, og familier blir tvunget til å spise hunder og katter. Barn og eldre blir hardest rammet. 18 barn, flere av dem spedbarn, har mistet livet som følge av beleiringen.

20.000 personer befinner seg i Yarmuk.

Yarmouk er opprinnelig et område for palestinske flyktninger fra 1948, men har siden krigen også huset syrere på flukt i eget land. Under beleiringen har selv skoler, sykehus og en moské, bygninger som har vært tilholdssted for internt fordrevne, blitt bombet, ifølge Amnesty.

FN har flere ganger bedt det syriske regimet om å oppheve beleiringen.