Den identifiserte mannen er ikke fra Malaysia, ifølge den malaysiske politisjefen Khalid Abu Bakar.

– Det er alt vi kan si nå. Vi undersøker fortsatt om de to kom inn i landet på lovlig eller ulovlig vis, sier han til AFP.

Les også:

Interpol opplyste søndag at minst to passasjerer gikk om bord i flyet med stjålne pass. Den internasjonale politiorganisasjonen tilføyde at den også undersøker andre mistenkelige pass.

De topassene som ble brukt, tilhører en østerriker og en italiener som begge har fått sine passstjålet i Thailand i løpet av de siste to årene.

Billettene skal ha blitt bestilt i de to europeernes navn 6. mars og utstedt i Pattaya i Thailand. Billettene gjelder reiser fra Kuala Lumpur til Beijing og videre til Europa. De to passasjerene som brukte passene, ble fanget opp av overvåkingskameraer på flyplassen.

Asiatiske trekk

De to passasjerene hadde asiatisk utseende, ifølge landets innenriksminister.

– Jeg er svært overrasket over at kontrollørene ikke kan tenke: En italiener og en østerriker med asiatiske ansiktstrekk, sa innenriksminister Zahid Hamidi til Malaysias nyhetsbyrå Bernama søndag kveld.

– Vi skal gjennomføre en intern gransking, spesielt av de ansatte som var på jobb ved passkontrollen da MH370 tok av fra Kuala Lumpur, legger han til.

Azharuddin Abdul Rahman ville ikke kommentere hvordan de to passasjerene kom seg om bord med stjålne pass, men han viste til at sikkerheten ved flyplassen er god.

— Et mysterium

På en kaotisk pressekonferanse mandag opplyste Azharuddin Abdul Rahman, sjef Malaysias departement for sivil luftfart, at de ikke utelukker noen ting.

– Det er et mysterium, sier lederen for granskingen.

– Flykapring er ikke utelukket. Vi undersøker alle muligheter, Rahman.

Terror-spekulasjoner

Det forsvunnede Boeing-flyet kan ha gått i oppløsning i lufta, sier en kilde i etterforskningsstaben. Det, sammen med de to uidentifiserte passasjerene, gjør at det blir spekulert om kan være snakk om et terrorangrep. Men tjenestemenn understreker at det ikke finnes bevis for det ennå.

Mange land deltar i letingen etter flyet fra Malaysia Airlines og de 239 passasjerene. Over 20 fly og 40 skip fra sju land er med i letingen. Kinesiske myndigheter sendte mandag en gruppe eksperter til Malaysia for å bistå i arbeidet med å finne flyet.

Analyserte olje

To døgn etter at flyet fra Malaysia Airlines forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing er det fortsatt ingen bekreftede spor fra flyet.

Analyser viser at de to store oljeflakene som ble funnet i havet utenfor Vietnam, ikke stammer fra flyet.

Det ble søndag opplyst at det som kunne være en dør fra det savnede flyet var blitt observert i havet sør for Vietnam. Men det ble mandag altså ikke bekreftet.

Vietnamesiske helikoptre rykket mandag formiddag ut for å sjekke en flytende gul gjenstand som de trodde kunne være en redningsflåte fra det savnede malaysiske flyet.

Det viste seg imidlertid å ikke stemme.

Kinesisk kritikk

Kinas statlige medier retter skarp kritikk mot Malaysia og flyselskapet Malaysia Airlines for situasjonen med det savnede passasjerflyet blir håndtert.

Nesten to tredeler av de 239 passasjerene om bord var kinesere.

– Malaysia kan ikke unnslippe sitt ansvar. Den umiddelbare reaksjonen var ikke rask nok, heter det i en lederartikkel i Global Times, som har tett tilknytning til kommunistpartiet.