Da valglokalene stengte klokka 20 tirsdag kveld i den lille delstaten, utpekte alle de tre TV-kanalene CNN, Fox News og MSNBC Romney til vinneren av nominasjonsvalget. Kort etter takket Romney velgerne for å skape historie.

— Amerikanerne vet nå at vår framtid er lysere og bedre enn i de vanskelige tidene vi gjennomlever, sa den tidligere guvernøren og risikokapitalisten etter at han ble presentert av sin kone Ann.

Da 60 prosent av stemmene var talt opp, hadde Romney 38 prosent, mens Ron Paul hadde 24. Jon Huntsman ligger lenger bak med 17 prosent, Newt Gingrich og Rick Santorum har 10 prosent hver, og Rick Perry er helt bakerst med 1 prosent.

Romney har gjort det bra nok til at han må være godt fornøyd, ikke minst etter sin knappe seier i Iowa, selv om enkelte målinger de siste dagene ga ham helt opp i 47 prosent.Med enda en seier i lomma kan han håpe å overbevise skeptiske velgere om at han er den som er best egnet til å slå president Barack Obama til høsten. Men ennå har han ikke greid å få særlig mer enn 30 prosent av velgerne i landet på sin side.