Ifølge egyptisk TV er det en islamistisk opprørsgruppe som sto bak angrepet, som fant sted i nærheten av grenseovergangen Karm Abu Salem nord på Sinai-halvøya. En ikke-navngitt sikkerhetstjenestemann sier til nyhetsbyrået MENA at mennene er «jihadister» fra Gazastripen.

Etter å ha åpnet ild mot en politistasjon og drept og såret flere politimenn skal opprørerne ha stjålet en stridsvogn og ett annet kjøretøy og tatt seg over grensa til Israel.

Luftangrep

Et av kjøretøyene ble ødelagt i et israelsk luftangrep, og det andre skal ha eksplodert av ukjente årsaker, opplyser en talsmann for den israelske hæren.

Israels forsvarsminister Ehud Barak ber Egypt skjerpe sikkerheten i Sinai-området.

— Disse terroristenes handlinger viser igjen behovet for bestemt egyptisk handling for å sørge for sikkerhet og hindre terror i Sinai, sier Barak i en uttalelse.

Også den islamistiske Hamas-bevegelsen, som har makta på Gaza-stripen, fordømmer angrepet på de egyptiske politifolkene.

Hastemøte

Egypts president Mohamed Mursi innkalte søndag til et hastemøte med militærrådet for å diskutere angrepet, ifølge en uttalelse fra en tjenestemann i Mursis parti på Facebook. Samtidig skal grenseovergangen Rafah mellom Egypt og Gazastripen ha blitt stengt på ubestemt tid.

Drapene på politimennene nord på Sinai-halvøya søndag er det mest omfattende angrepet i dette området på minst 20 år, ifølge nyhetsbyrået Reuters.