Danske Henri Nissen, som befinner seg på samme sted som der bortføringen skjedde, sier til nyhetsbyrået Ritzau at han møtte den franske familien kort tid før de ble tatt.

— Jeg traff dem i en by som heter Garoua. Det er et ektepar som reiser sammen med mannens bror og sine fire barn som er i alderen fem til tolv år, sier Nissen, som er på ferie i området.

Frankrikes president François Hollande bekrefter at tre voksne og fire barn som alle tilhører samme familie, ble tatt som gisler tirsdag.

— De er tatt som gisler av en terrorgruppe med base i Nigeria, sa Hollande og la til at franske myndigheter vet hvilken gruppe det er snakk om. Han vil ikke gå i detalj om hvilken gruppe det er snakk om, men ifølge franske medier tilhører gisseltakerne en nigeriansk gruppe som kaller seg Ansaru. Gruppen er trolig en utbrytergruppe fra den militante islamistiske gruppa Boko Haram.

Bortføringen skjedde nord i landet, på grensen mot Nigeria tirsdag. Ifølge kilder radiostasjonen RF1 har snakket med, har gisseltakerne trolig tatt med seg turistene til Nigeria.

— De sju kom nok fra en tur i Waza nasjonalpark ta de ble tatt, sier en av kildene. (©NTB)