Putin, som menes å ha betydelig innflytelse på separatistene i Ukraina, kom med løftet i en telefonsamtale søndag med Nederlands statsminister Mark Rutte.

193 av de 298 som var om bord på flyet som trolig ble skutt ned av separatistene, var nederlendere, og det er voksende harme i Nederland og andre land over måten levningene av passasjerene blir behandlet på.

En talsmann for den nederlandske regjeringen sier at samtalen dreide seg om kravet om uhindret tilgang til åstedet, om toget der rundt 200 av likene er oppbevart, og de svarte boksene med taleregistrator og ferdsskriver.

— På disse områdene lovte Putin fullt samarbeid, sier han.

Eksperter på vei

Rutte opplyste søndag at et team med nederlandske eksperter sto klar til å reise til Ukraina for å hjelpe til med å identifisere de døde.

Et fly sto søndag kveld klar til å frakte både ekspertene og utstyret deres til Kharkiv, der det er opprettet et samordningssenter, og de håper å besøke åstedet mandag.

— Alt må gjøres for å bringe ofrene til et område som er under ukrainsk kontroll, sa Rutte og la til at målet er å hente hjem de døde og starte granskingen av ulykken.

I USA la utenriksminister John Kerry fram det han sier er overveldende bevis for russisk medvirkning til at flyet ble skutt ned.

Han krevde at den russiske regjeringen tar ansvar for handlingene til de prorussiske separatistene i Ukraina som USA mener skjøt ned flyet med en rakett, og han uttrykte sin forargelse over måten likene blir behandlet på.

Nederlandsk raseri

TV-bilder av åstedet, der levningene har ligget i solsteiken blant sine personlige eiendeler i flere dager, har forvandlet sjokket og sorgen i de første dagene til sinne.

I Nederland der to tredeler av de døde er fra, er folk ifølge Rutte rasende over å høre at likene blir mishandlet, og slektninger og kirkeledere krever at levningene snarest mulig blir sendt hjem.

Men inntil videre er de tre togvognene med lik blitt stående mens ukrainske tjenestemenn og separatistene skyldte på hverandre for at toget ikke er kommet av gårde, og kranglet om hvor og når internasjonale granskere skal slippe til.

Fjerne bevis

En talsmann for Ukrainas sikkerhetsråd, Andrij Lysenko, beskyldte separatistene for å dekke over sin delaktighet og fjerne bevis.

— Terroristene gjør alt de kan for å skjule bevisene for at russiske raketter ble brukt til å skyte ned flyet, sier han.

Det er lite trolig at de svarte boksene kan si noe om hendelsesforløpet siden alt var normalt til flyet plutselig ble truffet. Det som best kan fastslå hva som her skjedd, er om det blir funnet rester av raketten som traff flyet.

Kerry kom med skarp kritikk av Putin og truet med nye skritt mot Russland.

— Fulle separatister har stablet likene inn i lastebiler og fjernet dem fra åstedet. Det som foregår, er grotesk og imot alt det president Putin og Russland har sagt de skulle gjøre, sa han.

Kerrys bevis

Moskva avviser å ha hatt noe å gjøre med ulykken og legger skylden på de ukrainske regjeringsstyrkene. Men uten å skylde direkte på Russland, la Kerry fram de mest detaljerte anklagene hittil, basert på etterretningens funn.

Kerry sier at USA har observert at forsyninger ble flyttet inn i Ukraina fra Russland i forrige måned, inkludert en kolonne på 150 pansrede personellkjøretøyer, stridsvogner og utskytingsramper for raketter, til separatistene.

Det er også fanget opp samtaler om overføringen av rakettsystemet SA-11, eller Buk, av samme sort som USA sier ble brukt mot flyet.

— Det er temmelig klart at dette er et system som ble overført fra Russland, sa Kerry til CNN.

— Det fins en enorm mengde bevis, mer enn det jeg viser til, som peker på at Russland forsynte separatistene med disse systemene og ga dem opplæring, sa han.