En av de døde skal være skytteren, mens den andre skal være et skuddoffer. I tillegg skal to gutter ha blitt skadet i skyteepisoden.

Talsperson Angela Rambo ved Renown Regional Hospital bekreftet på en pressekonferanse mandag at de har fått inn to mindregårige pasienter til behandling, og at tilstanden er kritisk for begge.

Så elev med våpen

Ifølge lokalavisen Reno Gazette-Journal er er en av de drepte 12 år gammel, men dette er ikke bekreft.

Myndighetene vil ikke si om de døde er elever eller lærere. Opplysninger om at skytteren skal ha tatt sitt eget liv er heller ikke bekreftet.

Et vitne til skytingen, 13 år gamle Kyle Nucum, sier imidlertid til avisen at en lærer ved skolen oppdaget en elev med et skytevåpen, og løp for å be ham legge det ned. Læreren skal så ha blitt skutt.

Skytingen skjedde på Sparks Middle School i byen Sparks, rett øst for Reno i Nevada.

Skolen er en "Middle School", som i USA vanligvis betyr barn i sjette til åttende klasse.

Skytter «nøytralisert»

Politiet rykket ut til skyteepisoden, som ble rapportert inn klokken 7.16 lokal tid mandag morgen. Ifølge FoxNews har døde skytteren av eg skudd han avfyrte selv.

Politiet meldt kort tid etter skytingen at den mistenkte gjerningspersonen var «nøytralisert».

— Foreldrene kan føle seg trygge nå. Skolene er trygge. Resten av byen er trygg, sier visepolitimester Tom Robinson. Mellom 150 og 200 av hans personell sikrer skolen og området rundt. Han legger til at politiets innsats er gått over fra en operativ til en etterforskende fase.

Elevene ved Sparks Middle School ble evakuert til en barneskole i nærheten, men er kjørt videre til en annen skole i nærheten.