— Ytterligere fire jenter som ble kidnappet av Boko Haram forrige måned, har klart å stikke av fra sine fangevoktere, sa utdanningsminister Musa Inuwa i delstaten Borno onsdag.

Inuwa forteller at jentene er blitt gjenforent med sine foreldre, men vil ikke gi noen detaljer om flukten eller når det skal ha skjedd. En annen tjenestemann fra delstatsmyndighetene sier imidlertid til Reuters at det kan ha skjedd for flere uker siden.

— Det var litt etter de første som rømte, men vi tviler på at dette er snakk om en flukt som skjedde nylig, sier den ikke navngitte kilden.

Jentene ble kidnappet av personer fra den islamistiske opprørsgruppen Boko Haram den 14. april. Bortføringen skjedde på skolen jentene gikk på i den nordøstlige landsbyen Chibok. Væpnende menn omringet skolen, stuet jentene inn i lastebiler og kjørte av gårde. 53 jenter klarte kort tid etterpå å komme seg unna.

Fortsatt er 219 jenter savnet.

- Vet hvor de er

Mandag gikk Nigerias forsvarssjef Alex Badeh ut og sa at nigerianske myndigheter har funnet ut hvor jentene holdes fanget, men at han ikke kunne fortelle mer om det.

— Vi jobber med det. Vi kommer til å få jentene tilbake, sa forsvarssjefen etter å ha henvendt seg til demonstranter i Abuja som krever at myndighetene gjør alt de kan for å finne gislene.

USAs utenriksdepartementet uttalte tirsdag at de ikke vil diskutere opplysningene offentlig på grunn av deres retningslinjer og av hensyn til jentenes sikkerhet.

Bortføringen av jentene har vakt harme verden over og for alvor satt Boko Haram i det internasjonale søkelyset. USA er blant landene som deltar i den internasjonale innsatsen for å finne jentene. Mange frykter at en redningsaksjon innebærer en stor risiko for at jentene blir drept.

Tusenvis drept

Boko Haram betyr «vestlig utdanning er synd», og gruppen har tidligere gjort det klart at de mener de bortførte jentene ikke skulle vært på skolen, men heller vært gift.

Opprørsgruppen kjemper en voldelig kamp for en islamistisk stat i det nordlige Nigeria og har utviklet seg til å bli en stor trussel mot sikkerheten i landet. Siden 2009 har gruppen stått bak tusenvis av drap.