Israelsk ambulansepersonell løfter en mann inn i en ambulanse på åstedet der ni personer ble knivstukket i Tel Aviv onsdag morgen.
YEHOSHUA YOSEF, REUTERS / NTB SCANPIX

Knivangrepet skjedde i morgenrushet onsdag.Fem personer ble moderat til alvorlig såret, mens fire andre ble lettere såret, ifølge nødetatene på stedet. Det var ikke umiddelbart kjent om alle ofrene ble knivstukket, eller om noen av dem behandles for sjokkskader.

— Den mistenkte er en 23 år gammel palestiner fra Tulkarem, sier polititalskvinne Luba Samri.

Tulkarem er en palestinsk by som ligger nordvest på Vestbredden.

- Alvorlige skader

En lege ved Ichilov sykehus i Tel Aviv sier til israelsk militærradio at syv personer er innlagt for behandling, fire av dem med alvorlige skader.

— Kort tid etter at han gikk på bussen, knivstakk gjerningsmannen bussjåføren flere ganger. Men han svarte på utmerket vis og motsatte seg angrepet, slik at terroristen ble skremt, sier politisjef Bentzi Sau i Tel Aviv.

Innhentet i sidegate

Et kjøretøy med fengselsbetjenter var i nærheten, og da de så hva som hendte, tok de opp jakten på gjerningsmannen, forteller Sau. De fant ham i en sidegate og skjøt ham i beinet, ifølge israelsk politi.

Hamas var raskt ute med å hylle angrepet som heltemodig, ifølge nyhetsbyrået DPA. Hamas-funksjonæren Izzat al-Risheq beskriver på Twitter angrepet som «et naturlig svar på okkupasjonen».