— Det er fremdeles slik at vi ikke har full oversikt over alle nordmenn. Det er flere personer som vi jobber med å få avklart hvor er hen, og om de er berørt, sier kommunikasjonsrådgiver Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet til NTB.

Han understreker at det ikke er komme konkrete bekymringsmeldinger, og at ingen per nå har status som savnet.

— Men det er flere som vi ikke får kontakt med. Det gjør at vi ikke kan utelukke at nordmenn er rammet, sier Bjåstad.

— Når vi i denne fasen ikke har full oversikt, kan vi ikke utelukke det. Vi har foreløpig ingen grunn til å tro at det er nordmenn blant de skadde og omkomne, men vi er urolig for at det kan bli situasjonen om en stund, utdyper han.

Bjåstad understreker at det kan være mange grunner til at enkelte av nordmennene i landet ikke lar seg kontakte. Noen kan for eksempel være i områder hvor telefonnettet er nede.

Det skal være minst 150 nordmenn i Nepal.

Utenriksdepartementets krisestab holdt søndag formiddag et møte om den svært utfordrende situasjonen i landet. Antall døde etter det voldsomme jordskjelvet lørdag har nå steget til over 2.200, og det er ventet at det vil stige ytterligere.

Kaotisk

Redningsarbeidere søker febrilsk etter overlevende etter det kraftige jordskjelvet i Nepal lørdag.

— Situasjonen er kaotisk og uoversiktlig, sier generalsekretær Tove R. Wang i Redd Barna.

Til nå har over 2.200 mennesker blitt bekreftet omkommet, men myndighetene frykter at tallet vil stige til 4.500.

Flere hjelpeorganisasjoner er på plass i Nepal, men vanskelig terreng og ødelagt infrastruktur gjør det vanskelig å få fram viktige livreddende hjelp som befolkningen trenger.

— Så mye som 20 prosent av befolkningen fryktes å være berørt av jordskjelvet. Mange er døde, enda flere er skadd og mange har mistet hjemmene sine. Situasjonen er ganske kaotisk og uoversiktlig, sier Wang til NTB.

Redd Barna har 200 lokalt ansatte som bidrar med hjelpearbeidet.

— Vi jobber nå med å få full oversikt over staben vår. Så er det viktigste å sikre barn, som enten har kommet bort fra foreldrene sine eller som lever uten tak over hodet, sier Wang.

Flyplassen i Katmandu er stengt ut dagen, noe som forverrer hjelperarbeidet ytterligere, forteller generalsekretæren.

— Et jordskjelv har vi fryktet veldig lenge. Derfor har man også gjort flere forebyggende tiltak og sikret sykehus og helsestasjoner. Så spørs det om det er operativt nå, sier hun.