Advarer mot ekstremister i flyktningstrømmen

Den danske etterretningstjenesten advarer om at ekstremister kan skjule seg blant de mange flyktningene fra Syria og Irak som nå kommer til Danmark, selv om sjansen er liten.

Publisert Publisert

SKJULT FARE? Flyktninger og migranter står klare til å gå på et tog i Padborg i Danmark. Den danske etterretningstjenesten advarer om at militante islamister kan skjule seg blant de mange flyktningene, men understreker at sjansen er liten. Foto: Reuters / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det kommer frem i en skriftlig redegjørelse fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) torsdag.

PET understreker at et stort antall av flyktningene og migrantene faktisk er på flukt fra militante islamistiske grupper og derfor neppe sympatiserer med militant islamisme i utgangspunktet.

— PET er likevel oppmerksom på at det blant flyktningene fra Syria og Irak kan være personer som sympatiserer med militant islamisme og som kan tenkes å agere på oppfordringene i den miltante islamistiske propagandaen til å rette angrep mot land som deltar i den internasjonale koalisjonen mot Irak, deriblant Danmark, skriver etterretningstjenesten i redegjørelsen.

PET understreker samtidig at militante islamistiske grupper er tilbakeholdne med å sende folk til Europa sammen med flyktningene.

— Bruken av menneskesmuglernettverk er forbundet med stor risiko for de involverte, og militante islamistiske grupper i utlandet vurderes å være tilbakeholdne med det, opplyser PET.

Publisert