Ingen skudd ble avfyrt da soldatene prøve å kjøre en lastebil inn på den ukrainske basen. De ukrainske soldatene forhandlet etter aksjonen med angriperne, som senere trakk seg tilbake.

Magasinet Times reporter i Ukraina, Simon Shuster, melder på Twitter at det ukrainske forsvarsdepartementet bekrefter stormingen av en av luftforsvarets rakettbaser ved Sevastopol. En ukrainsk oberst sa ifølge Shuster at den russiske offiseren som hadde hatt kommandoen over beleiringen av basen, krevde at de rundt 100 ukrainske soldatene der overga seg.

Ifølge Shusters kilde trakk de russiske soldatene seg siden tilbake og overlot basen til ukrainerne. I forbindelse med hendelsen skriver BBC at et TV-team fra den ukrainske kanalen Inter ble banket opp av væpnede personer utenfor basen.

Tidlige meldinger gikk ut på at en lastebil med soldater smadret porten til basen, men journalister på stedet kunne ikke se tegn til slike skader. BBCs korrespondent på stedet meldte at to russiske militære lastebiler fra Svartehavsflåten senere kjørte rundt på utsiden av basen, omgitt av væpnede menn.