— Det er ingen tvil om at det var tre gjerningsmenn. Det viser overvåkingsbildene, sier president Beji Caid Essebsi i et intervju med den franske TV-kanalen Europe 1 søndag.

— To av dem ble drept, og en er på frifot et eller annet sted. Men han skal ikke få dra langt, sier presidenten.

- Sikkerheten sviktet

Tidligere på dagen sa Essebi at sikkerheten sviktet i forkant av terrorhandlingen. En politiker har tidligere uttalt at flere av vaktene hadde tatt seg en kaffepause da angrepet skjedde. Men presidenten roser innsatsen mot terroraksjonen.

— Sikkerhetsstyrkene reagerte svært effektivt for å stanse angrepet på Bardo. Deres innsats sørget for at terroristene ikke fikk detonert sine bomber, noe som ville ført til enda flere drepte, sa presidenten.

23 drept

23 mennesker ble drept under gisselsituasjonen på museet. 20 av dem var utenlandske turister.

Både ekstremistgruppa Den islamske staten (IS) og en gruppe med tilknytning til Al-Qaida i Tunisia har sagt at de står bak terrorangrepet.

Lørdag ble det holdt en minneseremoni over de drepte i katedralen i Tunis. Essebsi sier det skal reises et monument for dem.

Over 20 personer ble pågrepet etter terrorangrepet. Minst ti av dem er fortsatt varetektsfengslet, og flere av dem mistenkes for å ha bistått terroristene i forkant av aksjonen.