Her spiser du godt i Paris

God mat og drikke er ikke vanskelig å finne i gourmetmatens hovedstad, bare du har de rette adressene.

Publisert Publisert

En storby som Paris krever sitt. Etter en lang dag på asfalt, trenger kroppen påfyll av god mat og drikke.

Det er heldigvis ikke vanskelig å finne i gourmetmatens hovedstad, bare du har de rette adressene.

Restaurantperlen

Familierestauranten Astier har vært min lille Paris-hemmelighet i flere år. Jeg har knapt hørt noen snakke et annet språk enn fransk på restauranten før, men denne kvelden i oktober viser det seg at fotografen og jeg havner på nabobordet til to nordmenn som tilfeldigvis har snublet over dørstokken til denne lille restaurantperlen.

Restauranten åpnet i 1956, og er godt etablert som stamrestaurant for mange lokale parisere. Den er også anbefalt i Michelin-guiden.

Astier befinner seg ved Place de la République, utenfor turistområdene, og inviterer deg inn en ekte Paris-atmosfære i enkle, men varme lokaler. Små bord med rødrutede duker, og vinduer som bokstavelig talt damper fra varmen som siver ut av det velduftende kjøkkenet.

Hos La Durée får du kjøpt Paris' mest kjente makroner. Foto: SIGNE DONS

Berømt ostefat

På menyen står tradisjonell fransk mat, med foie gras, andebryst og crème brûlée som selvfølgeligheter. Prisene er dessuten svært fornuftige.

Høydepunktet på menyen er det fantastiske ostefatet som kan bestilles som dessert eller som del av den fireretters menyen. Brie-oster og camemberter som flyter deilig ut på fatet, søte Comté-oster, bitre blåmuggoster og fløyelsmyke Chèvre-oster gir selv en sliten Paris-vandrer ben å gå på igjen.

Har du fått nye krefter etter middagen, og vil ha en smak av utelivet i Paris, er Rue Oberkampf et bra sted å gå.

Fransk rock 'n' roll

Bare noen kvartaler bortenfor Restaurant Astier ligger Le Chateaubriand, som er rangert som nummer 15 på listen over verdens 50 beste restauranter, publisert av Restaurant magazine. Maten kan beskrives som en rock 'n' roll-versjon av tradisjonell fransk mat, med vågale kombinasjoner.

Brasserie Bofinger, like ved Bastille-plassen, er en annen restaurant i Paris som er kjent for god mat og god stemning. Restauranten åpnet i 1864, og er siden den gang blitt renovert flere ganger.

Nå kjennetegnes lokalene av både eksteriør og interiør fra La Belle Epoque ("den vakre epoken", 1890-1914), og er nå fredet. På menyen står sjømat og tradisjonell fransk mat.

Følg oss på Facebook!

Fantastiske østers

På Seinens venstre bredd ligger restauranten Le Comptoir, like ved boulevard Saint-Germain, en populær restaurant med avslappet stemning. Her kan du spise både frokost, lunsj og middag på tradisjonelt fransk vis. Dette er et populært sted, ofte med kø utenfor på kveldstid.

Blir ventetiden for lang, anbefaler vi den lille østersbaren Huîtrerie Régis, ikke langt unna Le Comptoir. Huîtrerie Régis serverer fantastisk gode og ferske østers, samt annen sjømat.

Det lille lokalet har bare plass til seks bord og 20 personer, men er absolutt verdt et besøk. Får dere ikke bord, kan dere bestille noen østers og et glass champagne eller hvitvin i baren.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Toåring falt i elv i Geiranger: – Det ser ikke bra ut. Vi har nå lett i to timer uten funn.

  2. Lange køer etter at ferge fikk problemer

  3. – Folk tenker kanskje at jeg er lat. Det er jeg totalt uenig i.

  4. Kim-André er verdensmester i dødsing. Her kaster han seg i sjøen på Nordnes.

  5. Her får du Bergens beste rullekebab

  6. Kjære student: Velkomen til Bergen. Her skal du bu dyrt. Og dårleg.