Slik blir fremtidens fly

Snackbar, barnepasstjenester og salonger er vel ikke å forakte?

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det sier seg selv at de fleste av oss ikke er overbegeistret over trange flyseter og hylende babyer 10.000 meter over bakken.

Men skal vi troCNN Travelser denne tiden snart forbi.

Innen fem år skal flyene til Thomson Airways, Englands tredje største flyselskap, blant annet inneholdesnackbarer, utdannede barnevakter og ferieplanleggere.

Flyselskapets største lansering er imidlertid familiesalongene. Her kan hele familien sitte sammen rundt et bord og spille spill, spise og snakke. Er dette familiens største drøm eller mareritt? Foreldre som foretrekker å plugge i øreproppene og nyte en film alene er kanskje ikke begeistret, men dette kan absolutt hjelpe på familieharmonien.

Champagnebord og barnepasstjenester

Av andre severdigheter vi vil få i fremtidens fly er blant annet par-seter med champagnebord og stemningsbelysning. Barnepasstjenester er også noe som skal satses på, og de fleste kabinansatte skal bli trent i å underholde barna med eksempelvis håndarbeid eller quizer som omhandler destinasjonen.

På denne måten kommer både store og små tilå få det beste ut av flyreisen.

Flyselskapet har også store planer om en barnefri avdeling og egne snackbarer der du kan sosialisere deg med andre passasjerer.

— Vi regner med å ha 47 fly utstyrt med dette innen 2020, sier pressekontakt i Thomson Airways, Dayle Hill, til Kvinneguiden.

Barnevakt-HEdAre7QfF.jpg

Pedagogisk underholdningDet har tatt fem år å planlegge disse superflyene. Hill hevder at dette vil være revolusjonerende for flypassasjerene.

— Vi har også lagt mer fokus på tjenester passasjerene kan nyte om bord. Blant annet vil det komme en såkalt barneklubb der de kabinansatte skal være trent i å underholde barna på en pedagogisk måte. På denne måten vil også foreldrene få muligheten til å slappe av, sier han.

I tillegg skal hvert fly inneholde ferieplanleggere som kan hjelpe deg i å få etoptimalt opphold ved feriedestinasjonen.

— Denne personen skal ha god kunnskap om hva som bør sees, høres og rett og slett oppleves ved ditt reisemål, sier Hill.

Liggeseter

Sittekomforten er også noe som er satt høyt på prioriteringslisten for fremtidens fly, også hos flere internasjonale flyselskaper. Blant annet kan Ben Smith i Air Canada avsløre noen av deres fremtidsplaner.

— Hvert flysete skal inneholde en justerbar nakkepute som kan utøve massasjetjenester, forteller han til Kvinneguiden.

I tillegg skal seteryggene kunne legges ned til 180 graders vinkel slik at skjønnhetssøvnen blir en fryd, og hvis du erredd for å fly, kan dette bidra til en mer avslappet reise.

— Vi ønsker også at alle setene skal ha en individuell touch-skjerm med strømuttak og USB-inngang, sier han.

— I tillegg kommer vinduene til å bli 30 prosent større enn dagens vinduer, sier Smith og fortsetter:

— Hattehyllene vil også bli større, samtidig som stemningsbelysningen vil være mykere og roligere. Ikke minst kommer flygningene til å være totalt støyfrie. Vi regner med at alle flyene våre skal ha alt dette på plass innen 2019, sier han.

Dette høres ut som en drøm for de fleste flyglade, men kommer det noen gang til Norges flyselskaper?

Vekt og drivstoffbruk

Kanskje blir det ikke familiesalonger og massasjeseter med det første, men norske fly er også i utvikling.

Informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, sier at de har over 250 nye fly i bestilling som skal leveres de neste årene.

— Den største forskjellen på dagens og fremtidens fly vil nok være vekt og drivstoffbruk, hvilket bidrar til at miljøutslippene og kostnadene til drivstoff går ned, sier han til Kvinneguiden.

Mindre støy

Som en følge av ny teknologi vil vi også oppleve mindre støy om bord, noe somskal gjøre reisen mer komfortabel.

— Våre fly har allerede i dag banebrytende teknologi på mange områder somkommer passasjerene til gode, som for eksempel renere og fuktigere luft i kabinen, større vinduer, mer behagelig belysning samt individuell snackbar i hvert sete, sier Sandaker-Nielsen, og fortsetter:

- Flyprodusentene har store utviklingsmiljøer som jobber med å gjøre komforten enda bedre for de reisende. I tillegg jobber vi med å gjøre internettet om bord raskere på alle flyene våre, forteller han.

Artikkelen er skrevet av og publisert hos Klikk.no.

Les mer fra Klikk.no:

Dette kan være en skikkelig smittebombe

Åtte steder vi heller vil mellomlande enn på Gardermoen

Dette er det frekkeste du kan gjøre om bord på fly

Publisert
BT anbefaler

Ba skoler «lodde stemningen» før Sian-markering. – Det er problematisk.

Lørdag er Sian tilbake i Bergen. – Vi skal overhodet ikke «lodde stemningen» for politiet, svarer Utdanningsforbundet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Christian og døtrene nekta å snu etter tre timar i kø. Til slutt gav kommunen etter.

  2. – Hver kveld ber jeg om det samme

  3. Mannen som ble funnet død var savnet 24-åring

  4. Dette fant de like ved Bryggen. – Burde ikke være nødvendig.

  5. Askøyværing trekker seg som Unge Venstre-leiar

  6. «Om de bare hadde levert til sentrum ...»