Trump lover egen hacking-rapport

USAs påtroppende president Donald Trump raser mot amerikansk etterretning og vil lage sin egen rapport om Russlands angivelige hacking og inngripen i den amerikanske valgkampen.

Publisert Publisert

Donald Trump stoler ikke på amerikansk etterretning og vil nå lage sin egen rapport om Russlands angivelig forsøk på å påvirke den amerikanske valgkampen. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Hensikten med hackingen av det demokratiske partiet skal ha vært å styrke Donald Trumps sjanser for å bli president, siden ledelsen i Kreml angivelig ser på ham som mer russiskvennlig enn demokraten Hillary Clinton.

Trump fester ikke lit til dette og anklager også amerikansk etterretning for å ha spredt en rapport skrevet av en tidligere britisk etterretningsagent som hevder at Russland sitter på opptak av Trump sammen med prostituerte på et hotell i Moskva.

Fredag kom en ny Twitter-tirade fra Trump, som nå vil legge frem sin egen rapport om forholdet sitt til Russland.

– Disse falske anklagene mot meg ble samlet inn av mine politiske motstandere og en mislykket spion.

– Dette er oppdiktede fakta fra ekle politiske aktører, både demokrater og republikanere. FALSKE NYHETER. Russland sier at det ikke eksisterer et slikt opptak.

– Det ble trolig offentliggjort av «etterretningen» selv om de visste at det ikke fantes beviser, og at det aldri vil bli funnet beviser.

– Mine folk vil legge fra en full rapport om hackingen innen 90 dager, skriver Trump.

Publisert