Over en million briter vil ikke ha Trump på statsbesøk

Den britiske regjeringen avviser oppropet fra over en million briter som vil nekte USAs president Donald Trump å komme på statsbesøk til Storbritannia.

Publisert Publisert

NEI TAKK: En million briter ønsker å nekte Donald Trump å komme på offisielt statsbesøk til Storbritannia. Foto: NTB Scanpix

  • NTB
  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Regjeringen mener dette ville «ødelagt alt» som samtalene mellom statsminister Theresa May og Donald Trump har oppnådd. Det melder BBC på Twitter.

Underskriftskampanjen, som ifølge det britiske parlamentets nettsider mandag ettermiddag hadde 1.267.814 signaturer, var et svar på Trumps beslutning om å stenge USAs grense for flyktninger og personer fra syv muslimske land.

I oppropet heter det at Trump, som lederen av den amerikanske regjeringen, skal få tillatelse til å reise til Storbritannia, men at han ikke burde inviteres på offisielt statsbesøk.

Den britiske regjeringen er pålagt å svare på krav som er undertegnet av over 10.000 personer, og vurdere å holde debatt om forslag med over 100.000 underskrifter.

Det sirkulerer samtidig en underskriftskampanje som ønsker innreiseforbud for Trump til Storbritannia. Mandag formiddag hadde 586.930 personer undertegnet oppropet, ifølge BBC.

May besøkte for få dager siden Trump i Washington og inviterte da den amerikanske presidenten til Storbritannia, noe mange briter misliker sterkt.

– Han bør ikke bli invitert på offisielt statsbesøk ettersom dette vil føre til skam for hennes majestet Dronningen, heter det på oppropets nettside.

Publisert