Karzai sa at avtalen som USAs president Barack Obama undertegnet forrige uke, nå risikerer å bli «uten mening» så lenge afghanere ikke kan føle seg trygge.

Avtalen ble undertegnet da Obama forrige tirsdag kom på et uventet besøk til Kabul dagen før ettårsdagen for likvideringen av al-Qaida-lederen Osama bin Laden i Pakistan. Obama og Karzai undertegnet da en strategisk avtale om samarbeid, og den gir rammene for den amerikanske tilstedeværelsen i Afghanistan etter 2014, da alle utenlandske styrker etter planen skal være ute av landet.

Siden søndag har flere sivile afghanere mistet livet i luftangrep fra de NATO-ledede styrkene.

Karzai kalte mandag inn NATOs øverste sjef i Afghanistan, general John Allen, og USAs ambassadør Ryan Crocker, for å diskutere tapene.

— Karzai signerte strategiavtalen med USA for å unngå slike hendelser, og hvis ikke afghanere kan føle seg trygge, så mister det strategiske samarbeidet sin mening, sa en kilde ved Karzais presidentpalass.

En talsmann for NATO sa at luftangrepene er under etterforskning, og i en uttalelse ble Allen sitert på at han personlig tar ansvaret for hendelsene.

I fjor demonstrerte hundrevis av sinte afghanere omkring i landet mot NATO-angrepene som har tatt livet av mange sivile afghanere.