Israelske kampfly angrep lørdag flere mål på Gazastripen. Et av angrepene var rettet mot en motorsykkel med to menn på i Jabaliya nord på Gazastripen.

Begge de to ble drept og to tilfeldig forbipasserende ble såret i angrepet, blant dem en tolv år gammel gutt, opplyser palestinske sykehuskilder.

Bekrefter

Ifølge en talsmann for det israelske forsvaret var målet for angrepet medlemmer av en salafistgruppe som er «ansvarlige for terroristaktiviteter».

Hamas, som kontrollerer Gaza-stripen, bekrefter at det var to medlemmer av salafistgruppen Tawhid og Jihad (En Gud og hellig krig) som ble drept i angrepet.

Den ene av de drepte var den 43 år jordaneren Hisham al-Saedni, som skal ha vært gruppens øverste leder.

Gruppen skal ha bånd til terrornettverket al-Qaida og er rivaler av Hamas.

Fengslet av Hamas

Saedni skal ha sluttet seg til al-Qaida i Irak rett etter den amerikanske invasjonen i 2003. Senere fant han veien til Gaza, der han i mars i fjor ble han pågrepet av Hamas-politi og fengslet.

Medlemmer av Tawhid og Jihad bortførte noen måneder senere den italienske palestinaaktivisten Vittorio Arrigoni i Gaza, i et forsøk på å tvinge Hamas til å løslate Saedni.

Rakettangrep

Arrigoni ble senere drept og Saedni ble løslatt i august i år. Senest fredag tok Tawhid og Jihad på seg ansvaret for en rakett som falt ned i nærheten av et hus i den israelske byen Netivot.

Israelske kampfly angrep lørdag også flere treningsleire som benyttes av Hamas-bevegelsens væpnede gren lørdag, men ingen ble skadd i disse angrepene.