Mumtaz al-Saaed blir erstattet av Al-Mursi Al-Sayed Hegazy, i et forsøk på å få landets økonomi på rett kurs, opplyser regjeringskilder.

Egypt pund har mistet 10 prosent av sin verdi siden Hosni Mubarak ble styrtet i et opprør våren 2011, og landets valutareserve har krympet faretruende.

Det internasjonale pengefondet (IMF) sender mandag sin Midtøsten-sjef Masood Ahmed til Kairo, blant annet for å diskutere vilkårene for et lån på 27 milliarder kroner og mulig annen hjelp til landet.

Lånesamtalene skulle ha funnet sted i desember, men ble utsatt som følge av store demonstrasjoner mot Mursi der elleve mennesker ble drept og flere hundre ble såret.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået MENA er finansministeren ikke alene om å bli skiftet ut. Til sammen ti nye statsråder vil ifølge nyhetsbyrået bli presentert søndag, blant dem ny innenriksminister, transportminister og miljøminister.

Minst tre av de nye statsrådene vil ifølge regjeringskilder komme fra Mursis FJP-parti, den politiske grenen til Det muslimske brorskap.

Opposisjonen i Egypt har lenge krevd utskiftninger i regjeringen, men vil ha inn uavhengige teknokrater.