Ekspolitimannen, som er identifisert som Christopher Dorner, forskanset seg i ei hytte ved feriestedet Big Bear i San Bernardino-fjellene 13 mil nordøst for Los Angeles. Store politistyrker omringet fjellhytta, og en kraftig brann brøt til slutt ut etter at politiet skjøt inn tåregassgranater.

Etter å ha skutt tåregassgranatene, forsøkte politistyrkene å ta seg inn i hytta ved å skjære seg inn gjennom veggen. Men like før de var kommet igjennom, hørte de ett enkelt skudd, opplyser en polititjenestemann. Så begynte det å brenne.

Senere tirsdag bekreftet politiet at en mann som antas å være Dorner, var funnet død inne i den nedbrente hytta.

Voldsom skuddveksling

Dorner søkte tilflukt i hytta da han ble oppdaget av en politipatrulje mens han kjørte i en stjålet pickup tidligere på dagen. Der havnet 33-åringen i en langvarig skuddveksling med politifolkene. Flere hundre skudd skal ha blitt løsnet, skriver avisa Los Angeles Times.

To politifolk ble truffet av skudd, og den ene døde senere av skadene. Den andre er trolig utenfor livsfare, ifølge politiets talskvinne Cindy Bachman.

De siste dagene skal ekspolitimannen ha oppholdt seg ei hytte et annet sted i området. Der bandt han fast et par og holdt dem fanget helt til han forlot stedet tirsdag morgen.

Krigserklæring

Den omfattende politijakten på Dorner startet onsdag i forrige uka da politiet etterlyste ham i forbindelse med drapene på en sikkerhetsvakt og hans forlovede søndag den 3. februar.

Torsdag ble ytterligere en person drept og to såret i to separate skyteepisoder hvor Dorner antas å være gjerningsmannen. De tre ofrene var alle politifolk.

Dorner har selv lagt ut et manifest på sin Facebook-side hvor han erklærer krig mot politifolk og deres familier. I manifestet begrunner han dette med at politiets oppsigelse av ham i 2008 var urettmessig.

Politisjefen som i manifestet får skylden for oppsigelsen, er faren til kvinnen som ble drept den 3. februar.