Etter å ha løsnet skudd forsøkte gjerningspersonen å rømme unna i en BMW, men kolliderte med en annen bil da han forlot åstedet i byen Belgorod, helt vest i Russland, skriver Aftenposten.

Deretter skal gjerningsmannen eller gjerningsmennene, det er foreløpig uklart om det er en eller flere, ha rømt til et lokalt bruktbilmarked til fots.

Det forteller en politimann i byen til nyhetsbyrået Interfax.

Ungdommer blant de drepte

«En uidentifisert revolvermann åpnet ild mot en menneskemengde på Narodnyj Boulevard ikke langt fra et kjøpesenter 22. april. Oppdaterte opplysninger indikerer at fem ble drept på åstedet, inkludert en skolejente, og en ung dame som døde på sykehuset», melder byens myndigheter i en pressemelding.

Blant dødsofrene skal det både være en jente på 14 år og en jente på 16 år.

For øyeblikket foregår det en klappjakt på etter gjerningspersoner på bruktbilmarkedet. Det er uklart om det var flere involvert i skytingen.

Det er usikkert hva som kan ha vært motivet bak skytingen, men en av teoriene er at det kan ha vært et ran som har gått galt, skriver Aftenposten.

En person pågrepet

Lokalt politi i Belgorod har identifisert den pågrepne gjerningsmannen som Sergej Pomazun (32), ifølge Interfax. Den mistenkte tilhører lokalmiljøet, og skal ha fire dommer på seg fra før av. Han slapp sist ut fra fengsel i fjor en gang, melder Etterforskningskomiteen, det russiske svaret på FBI.

En politikilde forteller nyhetsbyrået Interfax at hans far hadde fortalt at sønnen hadde stukket av med to jaktrifler og en luftpistol.

— Pomazun hadde planlagt å rane butikk som selger våpen på Narodnaja-gaten. Han drepte tre personer inne i butikken, to butikkassistenter og en kunde, og to forbipasserende utenfor butikken, sa politikilden til Interfax.

I tillegg ble en 16 år gammel jente skadet, og hun døde senere på sykehuset.