Hongkongs studentforbund (HKFS) sier de ikke hadde noe annet valg enn å avlyse samtalene. Forbundet mener politiet lot kriminelle gjenger angripe flere av demonstrantenes leirer fredag.

Målet med samtalene skulle være å få slutt på de omfattende demonstrasjonene i Hongkong.

Hongkongs øverste politiske leder Leung Chun-ying nekter å gå av slik demokratiforkjemperne krever, men han har åpnet for å diskutere politiske reformer med dem.

Sammenstøt

Demonstrantene har på sin side nektet å møte Leung, men har takket ja til å møte Hongkongs administrasjonssjef Carrie Lam. Fredag truet de imidlertid med å avlyse samtalene, i protest mot det de hevder er organiserte angrep fra motparten.

Etter at myndighetsvennlige grupper rev ned demonstrantenes barrierer og telt som brukes til å oppbevare forsyninger fredag, kom det til sammenstøt med demokratiforkjempere.

Tre av de største protestgrupperingene varslet da at de hadde fått nok.

— Hvis ikke myndighetene setter en umiddelbar stopper for de organiserte angrepene mot tilhengerne av Occupy-bevegelsen, vil studentene avstå fra dialog med myndighetene om politiske reformer, het det i en uttalelse.

- Ulovlig og urimelig

Demonstrantenes hovedkrav er at Hongkongs neste leder må velges på demokratisk vis i 2017. Selv om innbyggerne får stemme i valget, krever kinesiske myndigheter å få godkjenne kandidatene på forhånd.

Avisen til Kinas kommunistparti, Folkets Dagblad, skriver fredag at protestene i Hongkong er dømt til å mislykkes. Demonstrantenes krav er verken lovlige eller rimelige, heter det i en lederartikkel som er trykt på avisa førsteside.