Loven er ennå ikke undertegnet av president Yoweri Museveni, men den har stor støtte i folket og det er derfor frykt for at den kristne presidenten vil gi sin tilslutning.

— Vi er dypt bekymret over at nasjonalforsamlingen i Uganda vedtok en lov som forbyr homofili, sier en talskvinne for utenriksdepartementet i Washington, Jen Psaki.

Stort flertall

— Som amerikanere mener vi at alle mennesker fortjener å få leve i frihet og jevnbyrdighet, og at ingen skal måtte frykte vold eller diskriminering som følge av hvem de er eller hvem de elsker, sier Psaki.

Den omstridte loven ble vedtatt med stort flertall av nasjonalforsamlingen i Uganda i forrige uke, etter at en paragraf som åpnet for dødsstraff for homofile ble fjernet.

Motbydelig

President Barack Obama har tidligere stemplet lovforslaget som «motbydelig» og fredsprisvinner Desmond Tutu i Sør-Afrika har sammenlignet lovforslaget med apartheid.

Uganda er en nær alliert av USA og har sterke militære bånd til landet.

Også i Storbritannia vekker den nye homoloven i Uganda sterke reaksjoner. Richard Branson, milliardæren bak plateselskapet og flyselskapet Virgin, oppfordret julaften andre selskap til å boikott av Uganda.

— Den forferdelige heksejakten på homofile og livstidsdommene innebærer at det vil være i strid med min samvittighet å støtte dette landet, sier Branson.

— Uganda må ta denne loven opp til ny vurdering, ellers risikerer de å bli boikottet av selskap og turister fra hele verden, sier han.