Vikernes, som sammen med sin kone sitter fengslet i Frankrike, hevder på sin nettside at han ble tvunget ut av Norge «av grådige advokater» i 2009.

Han opplyser også at han har sneket seg inn i Norge for å spille inn tre Burzum-album etter 2009, musikk han hovedsakelig laget i Frankrike. Platene er spilt inn i Grieghallen Studio i Bergen.

40-åringen viser til erstatningsbeløpet han ble idømt etter de tre kirkebrannene han antente for 20 år siden. Før rentene begynte å løpe, lå dette beløpet på 18 millioner kroner, mens kravet nå er på drøyt 50 millioner kroner, ifølge Aftenposten.

I februar 2010 meldte han utvandring til Frankrike etter ha solgt et småbruk han bodde i Bø i Telemark etter løslatelsen i 2009. Han hadde da sonet 16 år for drap og tre kirkebranner.

Null i skatt

I skattelistene for 2011 oppgis det at han har null i inntekt og formue. I utgangspunktet må han skatte av inntekt og formue til Norge i utflyttingsåret pluss tre år til. Han er nå registrert hos Skatteetaten under sitt nye franske navn, Louis Cachet.

Pengene Vikernes tjener på sin musikk er ikke registrert i samvirkeforetaket TONO, som forvalter fremføringsrettigheter for musikkverk i Norge. Det han tjener på sitt platesalg forvaltes av den britiske musikkrettighetsorganisasjonen Performing Right Society Limited (PRS) i London, der han er oppført under flere artistnavn.

Gården i Telemark sto oppført på Vikernes' mor som kjøpte den for 1,9 millioner kroner i 2006. Vikernes brukte småbruket også under permisjoner fra fengselet og valgte altså å bo der etter løslatelsen. Da gården skulle selges i 2010 var meklers prisantydning 2,2 millioner kroner.

En rolle

I Brønnøysundregistrene har Varg Vigernes, nå Louis Cachet, bare vært registrert med rolle som innehaver av enkeltpersonforetaket Cymophane Vikernes som er oppgitt som plateselskap med postordretjenester i inn— og utland.

Dette selskapet ble registrert i Foretaksregisteret i oktober 1994, et halvt år etter at han ble dømt til 21 års fengsel. Det ble overført til Enhetsregisteret i februar 1995 og ble slettet derfra i 2006.

Registrene har ingen andre registrerte eller historiske roller på personen Varg Vikernes.