Kvinnen og barnet som ble funnet døde i Arboga i Sverige mandag, er norske, bekrefter Kripos.

Politiet etterforsker saken som et mulig dobbeltdrap.

Funnet i leilighet

Kvinnen og barnet ble funnet døde mandag formiddag i en leilighet i sentrum av Arboga.

Byen ligger like ved E18, øst for Örebro, 370 kilometer fra Oslo.

Det er fortsatt uklart hva som har skjedd, men svensk politi mistenker at det dreier seg om drap, skriver Dagbladet mandag kveld.

Kriminalteknikere har sikret spor i leiligheten, men det kan ta flere dager før politiet kan fastslå hvordan kvinnen og barnet døde.

Politiet vil ikke gå ut med mulig dødsårsak før resultatene fra de tekniske undersøkelsene — og obduksjonen er klar.

— Det kan drøye noen dager før rettslegen har sagt sitt. Å spekulere i dødsårsaken i offentlighetens lys er ikke noe politiet gjør, sier etterforskningsleder Per Enval hos politiet i Västmansland sent mandag kveld.

I løpet av mandagen ble det også foretatt rundspørring i nabolaget der kvinnen og barnet bodde.

Fra Sunnmøre

Kripos i Oslo ble kontaktet av svensk politi med anmodning om å varsle pårørende i Norge.

— Vi har sendt anmodningen videre til Sunnmøre politidistrikt, sier vaktleder Hilde Haug ved desken hos Kripos til Aftenposten.no mandag kveld.

— Har svensk politi sagt noe om dødsårsaken til kvinnen og det lille barnet?

— Nei, vi bistår kun med varsling av pårørende. Vi er ikke blitt bedt om å bistå med etterforskningen og per nå vet vi ikke noe om dødsårsaken.

Den norske kvinnen er ifølge svensk politiet ca. 35 år. Hun skal ha bodd i den svenske byen Arboga i flere år. Tidligere har hun vært bosatt flere steder på Sunnmøre. Barnet skal ifølge Aftonbladet.se være et spedbarn.

Lensmannen Frode Haugen i Sula var med bistand av en lokal prest mandag kveld i ferd med å varslere pårørende til den døde kvinnen.

Ble varslet om de to døde

Politiet fikk melding om dødsfallet ved 11-tiden mandag formiddag. En person ringte da og sa at to personer lå døde i en leilighet i Arboga.

Ambulansepersonellet kom først til stedet og kunne bare konstatere at de to i leiligheten var døde.

Svenske Aftonbladet har snakket med en bekjent av den norske kvinnen i Arboga. Hun har vanskelig for å forstå hva som kan ha skjedd.

— Vi fikk barn samtidig og traff hverandre ofte ute i hagen. Hun var alltid glad og en fantastisk mamma. Hun elsket sitt lille barn og var så stolt, sier kvinnen.

sy9fc7da.jpg
SCANPIX