Blant dem BT snakket med var Koremo Solhic (36). Hun sier hun er sterkt berørt av det som skjedde.

— Slikt som dette skal ikke skje i Frankrike, sier hun og legger til at en ikke skal skjule at islam i Frankrike er problematisk.

— Mens kirkene stenger, så åpner moskeene. Myndighetene må straffe det som skjedde på aller hardeste vis.

Dette er en terrorhandling mot alt. Mot journalistikk, ytringsfrihet og nasjonen.

I det hun sier det blir det ett minutts stillhet på plassen. Klokken var da 21.15. Folk hadde samlet seg der siden 16-tiden.

Holder oppe penner

Det var fremdeles tusenvis av mennesker på plass. Flere holder oppe pennen sin mens de roper ut slagordet «Je suis Charlie» (jeg er Charlie).

En rekke skilt holdes oppe. Blant dem en tegning av profeten Muhammed, hvor det står «han griner også». Blant dem som har møtt opp er muslimske Mohammed Mussad (21), som hadde tatt turen med søsteren sin Mariam (24). De står helt fremst i demonstrasjonen.

— Til tross for at jeg er muslim, kommer jeg her når slike voldshandlinger skjer. Jeg vil markere motstand mot dette, og det er viktig at vi alle sender ut en melding om hva vi mener, sier han til BT.

Over 100.000 mennesker deltok i går kveld i støttemarkeringer i flere franske byer for å hedre ofrene for terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo.

Place de la Republique ligger en knapp kilometer fra redaksjonslokalene der tolv mennesker ble drept i går formiddag.

Store demonstr

asjoner

Minst 20.000 mennesker samlet seg tidlig i går kveld til markeringer i byene Lyon og Toulouse, opplyser fransk politi til nyhetsbyrået AFP.

Allerede i går ettermiddag hadde pressefolk og journaliststudenter stilt seg opp ved Charlie Hebdos lokaler i Paris med plakater med budskapet «je suis Charlie» - jeg er Charlie.

— Dette er en fri republikk med ytringsfrihet, sier den grafiske designeren Fertray Phillippe til nyhetsbyrået DPA.

«Charb døde fri»

Andre demonstranter bar på bannere med budskapet «Pressefriheten har ingen pris» og «Charb døde fri», med henvisning til den drepte redaktøren Stéphane Charbonnier.

Blant dem vi snakket med i går kveld var Karim N`Zaidi (24).

— Jeg reiste til Paris med en gang jeg hørte om dette. Dette er en terrorhandling mot alt. Mot journalistikk, ytringsfrihet og nasjonen. Vi som ønsker integritet må vise hvordan vi reagerer, vi aksepterer ikke det som skjedde.

Zaidi, som studerer ved Sorbonne, har skrevet «Charlie» på haken sin. Han kom til plassen allerede klokken 1600.

— Hvem er her i dag?

— Det er alle typer mennesker. Det er studenter, pensjonister, mødre, fedre, journalister og studenter, sier Zaidi

Flere støttemarkeringer

Også i en rekke andre byer, som Nantes, Lille, Strasbourg og Bordeaux, holdt franskmenn støttemarkeringer i går. Det samme sto på planen for journalister i andre europeiske byer, som Brussel. I dag har ordfører Anne Hidalgo invitert Paris-borgerne til å delta i en stille marsj.

I tillegg til de drepte er over elleve personer såret etter terrorangrepet mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.

SAMLING: En stor folkemengde hadde i går samlet seg på Place de la Republique. BT snakket med en rekke personer i går kveld, blant dem muslimer som var kommet for å vise at alle markerer sin avsky mot denne handlingen, uavhengig religion. Andre mente islam er blitt et problem i Frankrike, og forventet at myndighetene reagerte knallhardt på ugjerningene.
Håvard Bjelland