HBO hacket, «Game of Thrones»-manus lagt ut

TV-serieprodusenten HBO er hacket, og tyvene krever millioner av dollar i løsepenger for ikke å legge ut mer av materialet som ble stjålet.

Publisert Publisert

TV-serieprodusenten HBO er hacket og tyvene krever millioner av dollar i løsepenger for ikke å legge ut mer av materialet som ble stjålet. Blant annet har de lagt ut manuskript til flere «Game of Thrones»-episoder. Her den danske skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau som Jaime Lannister i en episode fra den populære TV-serien. Foto: Macall B. Polay / HBO via AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

En eller flere hackere som kaller seg Mr. Smith, stjal flere filer fra den amerikanske produsenten og la det ut på nettet mandag. De forlanger en stor løsesum om selskapet vil slippe lignende fremtidige hendelser.

I en video sendt til HBO-sjefen Richard Plepler krever de «sin 6 måneders lønn i bitcoin», noe de antydet beløper seg til minst seks millioner dollar. Selskapet etterforsker saken sammen med politiet og eksperter i datakriminalitet.

Materialet som ble publisert, inkluderer det som ser ut til å være manuskriptet til fem «Game of Thrones»-episoder, inkludert en kommende episode, og en måned med eposter fra kontoen til Leslie Cohen, som er en av sjefene i HBO.

HBO sa mandag at de fortsatt ikke tror at mer av e-post-systemet er rammet, ifølge bransjebladet Variety.

Hackerne hevder de sitter på mer materiale, inkludert manuskripter, kommende episoder av HBO-serier og -filmer, og informasjon som er skadelig for selskapet.

Publisert