— Det er mye bråk, og det begynner å akselerere. De kaster flasker og steiner både mot politi og andre, og de angriper trafikken i gater i nærheten, fortalte et talsmann for politiet i Västra Götaland, Björ Blixter, til Aftonbladet.

Nærmere 30 politifolk, støttet av et helikopter ble satt inn, og 27 ungdommer ble pågrepet.

Sexrykter

Bråket ved Plusgymnasiet startet etter at over 200 jenter, mange av dem mindreårige, ble hengt ut med navn, bilde og sexrykter på det sosiale nettstedet Instagram.

Ofrene ble stemplet som «horor» og «slampor», og Instagram-kontoen fikk i løpet av kort tid 7.000 følgere.

En 17 år gammel jente ble utpekt som synderen, noe som vakte rasende reaksjoner. En Facebook-side ble opprettet og oppfordret til «å ta» jenta, som er elev ved Plusgymnasiet.

Gikk løs på biler

I morgentimene tirsdag samlet flere hundre ungdommer seg utenfor skolen, og all trafikk i området ble stanset. Gatene ble sperret for både biler, busser og trikker.

Ungdommene gikk løs på biler og hus i området, og nærmere 30 politifolk og et politihelikopter var ikke nok til å roe gemyttene.

— Demonstrantene sparker i stykker lyktestolper og hopper på biler. De går helt berserk, forteller 44 år gamle Antonio Raunegger til Aftonbladet.

— Det føles ikke som om vi har situasjonen under kontroll akkurat nå, medga Blixter.

Jente til avhør

Bråket spredte seg også til et kjøpesenter i nærheten, men i 14-tida meldte politiet at situasjonen var i ferd med å roe seg både utenfor skolen og der.

— Små grupper av ungdommer har forlatt Nordstan, og politiet fulgte dem på avstand, forteller en journalist på stedet.

Den 17-år gamle jenta som anklages for å ha startet det hele, er ifølge svenske medier tatt til avhør.

Øyenvitner hevder samtidig at en jente ble mishandlet utenfor Plusgymnasiet, men det er uklart om dette var den samme jenta som sto bak Instagram-kontoen. (©NTB)

RASENDE: Nærmere 500 ungdommer samlet seg tirsdag utenfor Plusgymnasiet i Göteborg, for å ta en jente som angivelig har hengt ut andre på det sosiale nettstedet Instagram.
NTB/SCANPIX