— Politikken hører til fortiden for meg, sier Strauss-Kahn i et intervju med den russiske fjernsynskanalen Rossija 24.

I 2011 var han toppsjef i Det internasjonale pengefondet (IMF) og favoritt til å bli Sosialistenes presidentkandidat i Frankrike. Så raknet alt da han ble pågrepet i New York, mistenkt for seksuelle overgrep mot en stuepike.

Saken tvang ham til å finne en ny karrierevei.

— I dag arbeider jeg som rådgiver for store selskaper i flere land i alle deler av verden, i Russland, Afrika og Latin-Amerika, sier Strauss-Kahn.

— Jeg gjør mitt beste for å fylle min rolle og gi dem så presise råd som mulig, sier han.

Serbia kontaktet onsdag Strauss-Kahn for å diskutere et mulig oppdrag som rådgiver, opplyser landets visestatsminister Aleksandar Vucic.

— Vi snakket kort om muligheten for et samarbeid. Strauss-Kahn vil helt sikkert ikke bli statsråd, men han kunne blitt en rådgiver, sier Vucic til TV-kanalen B92.

Strauss-Kahn har stått fast på at han ikke forgrep seg på stuepiken Nafissatou Diallo. Straffesaken mot ham ble etter hvert henlagt, men den franske ekspolitikeren skal ha betalt stuepiken en betydelig pengesum for å få et sivilt søksmål ut av verden.

Nylig kom det imidlertid fram at Strauss-Kahn vil bli tiltalt for hallikvirksomhet for å ha deltatt på fester hvor det skal ha foregått prostitusjon.

Strauss-Kahn nekter straffskyld i saken og sier han ikke visste at det var prostituerte på festene.