Ifølge tyrkiske sikkerhetskilder krysset opprørerne grensen fra Irak, bevæpnet med raketter og håndvåpen, og angrep militærpostene ved byen Cukurca i Hakkari-provinsen.

Dødstallene varierer. Sikkerhetskilder i Tyrkia hevder 19 ble drept, mens guvernøren i Hakkari-provinsen sier til nyhetsbyrået Anatolia at 22 mennesker ble drept.

Blant de døde skal seks være soldater, to medlemmer av en lokal, regjeringsstøttet milits og 14 opprørere. Ytterligere 16 soldater og seks sivile ble såret, ifølge sikkerhetskilder.

Offensiv

Det var flere lignende angrep på tyrkiske militærposter som førte til at Tyrkia i sommer innledet en offensiv mot den forbudte, kurdiske PKK-geriljaen.

Tyrkias innenriksminister sier søndag at rundt 115 kurdiske opprørere er blitt drept siden offensiven ble startet 23. juli.

Hovedmålet for den tyrkiske hæren har vært byen Semdinli i Hakkari-provinsen.

Visestatsminister Besir Ataly sa søndag at Tyrkias kamp mot «terrorisme» vil fortsette.

Ifølge den private TV-kanalen NTV er rundt 2.000 soldater i aksjon. Flyvåpenet deltar også.

Syrisk uro

Den tyrkiske regjeringen er bekymret for at det kurdiske opprøret vil styrke seg som en følge av uroen i Syria. Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan hevder at kurdiske opprørere har fått frie tøyler nord i landet, ettersom den syriske hæren har måttet omorganisere troppene sine.

Ifølge den tyrkiske regjeringen har kurdiske opprørere reist til Syria fra Irak, fordi Tyrkia har gjennomført angrep mot kurdiske baser inne i Irak.

Tyrkia har trappet kraftig opp sitt militære nærvær på grensen til Syria den siste tiden.

PKK innledet sin kamp i 1948 og rundt 45.000 mennesker har siden da blitt drept. (©NTB)