— Vi vil bruke alle ressursene vi har for å forsøke å finne disse gislene, sier Cameron, som også lover at Storbritannia vil gjøre alt for å bekjempe IS.

Uttalelsen fra statsministeren ble kringkastet lørdag, dagen etter at ekstremistgruppen IS publiserte en video som etter alt å dømme viser likvideringen av briten Alan Henning.

Cameron kaller drapet på Henning avskyelig, meningsløst og helt utilgivelig, ifølge BBC.

Truer amerikaner

Henning jobbet som drosjesjåfør i England, men var i Syria som frivillig sjåfør i en hjelpekolonne da han ble bortført av IS i desember i fjor, ifølge BBC.

Videoen som trolig viser at han blir drept, er nesten identisk med de andre drapsvideoene som opprørsgruppen har publisert på internett den siste tiden.

Etter at Henning blir drept et sted i ørkenen, avsluttes klippet med en IS-opprører som truer med å drepe en mann som skal være amerikaner.

— Obama, du har startet dine luftangrep mot Syria, som stadig rammer vårt folk, så det er bare på sin plass at det neste blir at vi rammer en av ditt folk, sier en maskert opprører.

I tillegg til Storbritannia har også USA kommet med uttalelser som viser at de tror at Henning er drept. Han er etter alt å dømme det fjerde vestlige gisselet som er drept for åpen scene av IS siden 19. august.

Nye angrep

Den USA-ledede koalisjonen har gjennomført nye luftangrep mot IS nær den kurdiske byen Ayn al-Arab i Syria like ved grensen til Tyrkia, etter at videoen ble kjent. IS har beleiret den strategisk viktige byen som på kurdisk heter Kobani i rundt to uker, noe som har ført til en masseflukt blant byens innbyggede og fra de omkringliggende områdene. Rundt 186.000 personer har rømt over til Tyrkia.

Lørdag fortsatte kampene da IS-opprørere prøvde å erobre byen, ifølge aktivister og eksilgruppen The Syrian Observatory for Human Rights. (©NTB)