Den mauritanske presidenten ble sendt rett til Percy-sykehuset etter at flyet hans landet ved Orly sør for den franske hovedstaden søndag. Han hadde dagen før fått fjernet en kule på et sykehus i hjemlandet.

Mauritanias utenriksminister Hamadi Ould Hamadi sier det ikke lå politiske motiver bak skytingen mot president Aziz.

— Presidenten utøver alle sine funksjoner, selv om han er borte fra landet slik det noen ganger skjer, sa Hamadi søndag.

«Vil berolige»

— Jeg vil berolige alle innbyggere. Operasjonen i går kveld var vellykket takket være legeteamets effektivitet, sa Aziz selv i en fjernsynstale til nasjonen.

— Jeg kan forsikre alle om at helsen min er god etter hendelsen, som ved en feil ble begått av en hærenhet på en uasfaltert vei nær Touela. Takket være Gud har jeg det bra.

Presidenten ble operert på et militært sykehus i Mauritanias hovedstad Nouakchott og har fått fjernet en kule fra kroppen, ifølge sikkerhetskilder. Søndag ettermiddag ble han fløyet til Paris der han skal få ytterligere behandling.

Ifølge kommunikasjonsminister Hamdi Ould Mahjoub åpnet regjeringssoldater ved en feil ild mot presidentens bilkortesje i utkanten av hovedstaden Nouakchott.

— De gjenkjente ikke kortesjen hans. Han er lettere såret, og det er ikke fare for livet hans, sa han etter lørdagens skyteepisode.

Kupp og valg

En annen regjeringskilde sa imidlertid at president Mohamed Ould Abdel Aziz var gjenstand for et attentat.

— Presidenten ble lettere såret av en kule i armen. Den ble avfyrt av en bilist som skjøt direkte mot ham da han kom kjørende, forteller kilden.

Abdel Aziz kom til makten i et kupp i 2008 og stilte til valg og vant året etter. Vestlige land ser ham som en alliert i kampen mot al-Qaida i regionen.

Mauritania gjennomførte blant annet en rekke militære operasjoner mot militante islamister i nabolandet Mali, før det ble splittet i to og store områder kom under kontroll av militante islamister med bånd til al-Qaida.