— Riktig nok har SAS store økonomiske problemer. Men det er svært lite sannsynlig at selskapet er få timer fra å gå konkurs, sier Jacob Pedersen, analytiker i danske Sydbank.

— SAS offentliggjorde så sent som 30. oktober at selskapet har en beredskap på 6 milliarder kroner, fortsetter Pedersen.

Det er den svenske avisen Expressen som i sin nettutgave søndag skriver at SAS vakler på konkursens rand.

«Dersom ikke det kriserammede selskapet klarer å finne en løsning i løpet av søndagen, står titusenvis av passasjerer i fare for å bli strandet verden over», skriver avisen.

Pressetalskvinne i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen, sier konsernledelsen ikke vil kommentere ryktene.

— I morgen kommer vi med en ny plan. Da har vi en plan. Vi kommenterer ikke rykter, sier hun.

SAS-konsernet skal etter planen presentere resultatene for tredje kvartal mandag, etter at presentasjonen har blitt utsatt i flere dager. Da legger selskapet også trolig fram en redningsplan som innbefatter innstramminger på 3 milliarder kroner.

Søndag pågikk det ifølge avisen intense diskusjoner i den svenske regjeringen om hvordan krisen kan løses, og hvordan en eventuell konkurs skal håndteres.

Regjeringene i Norge, Sverige og Danmark har bedt EU-kommisjonen om å godkjenne statsgarantier på flyselskapets milliardlån.

SAS har slitt i motvind i flere år. En gammel flyflåte, høye lønninger og store pensjonsavtaler pekes ut som noen av årsakene til krisen selskapet når står midt oppe i. (©NTB)