To gjengmedlemmer har i avhør tilstått å ha drept 17 av studentene, og skjebnen til de øvrige er uviss.

De to tilhører den kriminelle gjengen Guerreros Unidos, som ifølge statsadvokat Inaky Blanco ha tette bånd til politistyrken i byen.

Politifolk pågrepet

Over 30 personer er hittil arrestert i saken, blant dem 22 polititjenestemenn fra Iguala-politiet. Ytterligere 142 politifolk er tatt inn til avhør og mandag besluttet myndighetene å avvæpne hele politistyrken i byen.

En halvmilitær politistyrke rykket samtidig inn og overtok ansvaret for sikkerheten i Iguala, mens medlemmene av byens politistyrke ble sperret inne i en militærleir.

Løfte

Mexicos president Enrique Pena Nieto lover å komme til bunns i saken, som har rystet hele landet.

— Denne hendelsen var sjokkerende, smertefull og uakseptabel, sa presidenten i en TV-tale mandag.

— Det mexicanske samfunnet og familiene til ungdommene som er savnet, krever med rette at dette blir etterforsket og at de skyldige blir stilt for retten, sa Pena Nieto.

Kjørt bort

De 43 lærerstudenter forsvant 26. september etter at politiet hadde åpnet ild mot bussene de satt i. Ifølge øyenvitner ble tre studenter drept i skytingen, mens de øvrige ble kjørt bort av politiet.

Ifølge Blanco sendte sikkerhetssjefen i byen, Francisco Salgado Valladares, to gjengmedlemmer til stedet hvor studentene var.

Der skal de to ha fått ordre fra gjenglederen «El Chucky» om å drepe dem. En massegrav med 28 lik er funnet på stedet, men identifiseringen vil ta flere uker.