Både CNN, BBC og internasjonale nyhetsbyråer har meldt om angrepet, som skjedde få timer etter at Russlands president Vladimir Putin undertegnet en traktat som innebærer av Russland annekterer Krim-halvøyen.

— En offiser ble såret i nakken, sier Vladislav Seleznjov, som er talsmann for det ukrainske forsvaret på Krim-halvøyen.

Tatt til fange

Ifølge det ukrainske nyhetsbyrået Interfax-Ukraina er det russiske soldater som står bak stormingen, mens andre kilder melder at det er uvisst hvem som står bak.

Simferopol er halvøyens administrative senter.

En offiser på basen sier at en militærsjef er tatt til fange, og at de andre soldatene har barrikadert seg i en bygning på basen. Mange ukrainske militæranlegg har i realiteten vært under russisk kontroll i flere uker.

Øyenvitner sier til Reuters at det umiddelbart ikke finnes bevis for at det er russiske soldater som står bak tirsdagens storming.

- Et militært stadium

Konflikten på Krim har gått fra et politisk til et militært stadium, sier Ukrainas statsminister Arsenij Jatsenjuk.

Han viser til et angrep på ukrainske soldater, som han hevder russiske soldater står bak.

— I dag begynte russiske soldater å skyte på ukrainske soldater. Dette er en krigsforbrytelse, sa Jatsenjuk da han tirsdag deltok på et krisemøte for regjeringen.

Like før uttalelsen ble det meldt om skyting på en ukrainsk militærbase i Simferopol på Krim-halvøyen. En offiser skal ha blitt såret under det som blir omtalt som en storming av basen.

Et ukrainsk nyhetsbyrå melder at russiske soldater sto bak stormingen, men øyenvitner sier til nyhetsbyrået Reuters at det foreløpig ikke finnes opplysninger som bekrefter at de væpnede mennene var russiske.