Dronningen har signert Johnsons brexit-lov

Dronning Elizabeth har undertegnet Boris Johnsons brexitlov, som dermed har blitt en realitet. Nå er det opp til EU-parlamentet å godkjenne utmeldingsavtalen.

Publisert Publisert

Union Jack og EU-flagget henger side om side utenfor denne bygningen i London. Men det varer neppe lenge. Foto: Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

Dronningen satte torsdag sitt navn på loven som gjør Storbritannia i stand til å forlate EU 31. januar. Det kunngjorde brexitminister Steve Barclay på Twitter.

Loven blir nå sendt til EU-parlamentet som må godkjenne utmeldingsavtalen. Det kommer trolig til å skje onsdag 29. januar, to dager før utmeldingsdatoen.

Utmeldingsavtalen må også ratifiseres av Parlamentet i London.

Så fort Storbritannias 47 år lange EU-medlemskap er historie, begynner forhandlingene om den fremtidige handelsavtalen. EU har sagt at det vil bli svært vanskelig å få i stand en omfattende avtale innen overgangsperioden etter utmeldingen går ut i slutten av 2020.

Det har gått mer enn tre og et halvt år siden et knapt flertall, 51,9 prosent, av britene stemte for at Storbritannia skulle gå ut av EU.

<p></p>

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. – Brexit er som å skille seg, for så å gifte seg med samme dame

  2. «For alle som var lei av brexit, var det britiske valet det beste som kunne skje»

  1. Brexit
  2. Britisk politikk
  3. Dronning Elizabeth
  4. Boris Johnson