Trump antyder at han vil lette på restriksjonene

President Donald Trump lover at USA snart vil være tilbake til vanlige tilstander og at økonomien igjen vil normalisere seg.

Publisert Publisert

President Donald Trump orienterte om utviklingen av koronasmitte i USA mandag kveld. Doktor Deborah Birx er koordinator for responsenheten i Det hvite hus. Også visepresident Mike Pence (t.v.) og justisminister William Barr var til stede. Foto: NTB scanpix

 • NTB-DPA
iconDenne artikkelen er 111 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt livesenter for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til livesenteret

Under sin daglige pressekonferanse mandag sa Trump at han så frem til å lette på restriksjonene som har ført til en dramatisk nedstengning av store deler av den amerikanske økonomien.

– Amerika vil snart igjen være åpent for forretninger, sa Trump og la til at økonomien vil være tilbake i normalt gjenge raskere enn «tre til fire måneder».

Alarmerende stigning

Presidenten antydet at han vil lette på de innførte restriksjonene om redusert sosial kontakt når den opprinnelige perioden på 15 dager løper ut.

Dette vil i så fall være i strid med rådene fra flere helsetopper i USA og samtidig med at millionbyen New York opplever en alarmerende stigning i antall smittetilfeller.

Flygeledere smittet

Tirsdag skriver også avisen Wall Street Journal at de største flyselskapene i USA legger planer for å frivillig innstille nesten all innenriks flytrafikk.

Allerede nå, på grunn av svært få internasjonale avganger og fordi 80 millioner mennesker over hele USA er omfattet av lokale portforbud, har flytrafikken blitt redusert med 80 prosent siden samme tid i fjor.

Ytterligere kutt kan bli innført rett og slett fordi færre reiser og fordi mange av landets flygeledere er rammet av koronasmitte.

Ulik praksis

Mandag var 560 personer døde på grunn av koronavirus i hele USA og minst 43.963 bekreftet syke, ifølge Johns Hopkins University som samler de globale tallene.

Ni amerikanske delstater har bedt alle om å holde seg hjemme og minst fire andre har lagt ned forbud for alle mot å gå på jobb med mindre det dreier seg virksomhet av kritisk nødvendighet for samfunnet.

Publisert

Koronaviruset

 1. LOKALT

  For tre måneder siden var det krise for butikken. Nå selger hun dobbelt så mye som i fjor.

 2. INNENRIKS

  Interne FHI-anslag: Så mange kan bli smittet når grensene åpnes

 3. LOKALT

  – Meningsløst å sperre folk inne for at de skal leve et halvt år til

 4. LOKALT

  Hit kan du reise i sommer

 5. LEDER

  – Regjeringen bør ignorere Sp-lederens koronaprotest

 6. INNENRIKS

  Nye reiseråd fredag: Disse landene ligger best an

Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
 1. Koronaviruset
 2. Koronaviruset
 3. Flyselskaper
 4. Portforbud
 5. Wall Street Journal