Tre personer ble også drept i angrepet, som skjedde nord i Kamerun, like ved grensen mot Nigeria.

Ifølge en talsmann for militæret i Kamerun ble 30 voksne og om lag 50 barn i alderen ti til femten år bortført da et stort antall tungt bevæpnede medlemmer av den ekstreme islamistgruppa angrep flere landsbyer i morgentimene søndag.

Både gutter og jenter ble tatt av ekstremistene, som etter raidet forsvant tilbake over grensen til Nigeria.

Kameruns innenriksminister Issa Tchiroma Bakary bekrefter angrepet, men sier det ennå er vanskelig å si eksakt hvor mange ofre Boko Haram tok med seg.

— Men de brant ned om lag 80 hus, sier han til BBC.

Regional styrke

Sist mandag klarte kamerunske soldater å slå tilbake da Boko Haram angrep en militærbase i landet. Ifølge militærkilder ble over 140 ekstremister drept.

Myndighetene i Kamerun har flere ganger kritisert nigerianske myndigheter for ikke å gjøre nok for å slå tilbake Boko Haram, og sammen med Tsjad og Niger forsøker landet nå å få i stand en regional styrke som kan bekjempe de ytterliggående islamistene.

Fredag sendte Tsjad soldater til grenseområdene mot Nigeria og Kamerun for å hjelpe kamerunske styrker med å slå tilbake ekstremistene.

Selvmordsangrep

Søndagens angrep i Kamerun skjedde få timer etter at Boko Haram gjennomførte et nytt selvmordsangrep i Nigeria. Minst fire mennesker ble drept da en selvmordsbomber angrep en bussholdeplass i Potiskum nordøst i landet, ifølge politi- og sykehuskilder.

Boko Haram-opprørere har angrepet byen en rekke ganger tidligere. For en uke siden utført to unge kvinner et selvmordsangrep mot et travelt marked i Potiskum.

Boko Harams krigere har drept flere tusen mennesker og drevet 1,5 millioner på flukt i brutale massakrer, selvmordsangrep og bortføringer, hovedsakelig i det nordøstlige Nigeria. (NTB)