Det første angrepet var rettet mot en travel bussterminal i Potiskum nordøst i Nigeria og kostet 17 mennesker livet. Over 50 ble såret i angrepet, opplyser politiet.

Fire timer senere slo to selvmordsbombere til mot en busstasjon i byen Kano, rundt 300 kilometer lenger vest.

Sjuåring

— Ti personer ble drept i eksplosjonen og flere andre ble såret. Området ble sperret av, og bombeeksperter har gjennomsøkt området etter flere eksplosiver, men det ble ikke funnet noe, opplyser en talsmann for politiet i Kano.

Søndag ble fem mennesker drept da en sju år gammel jente sprengte seg i lufta på et marked i Potiskum, og nigerianske myndigheter anklager Boko Haram for å stå bak selvmordsangrepene.

- Vinden har snudd

— President Goodluck Jonathan fordømmer terroristgruppens Boko Harams ufølsomme bombing av nye mål, som en følge av at nigerianske styrker og deres utenlandske allierte nå er i ferd med å gjenvinne områder denne sekten tidligere kontrollerte, heter det i enn kunngjøring.

— Tiden der vi må sørge over ofrene for disse uavlatelige terroristangrepene her i landet, vil snart være over, siden vinden nå har snudd for Boko Haram, heter det videre i kunngjøringen fra presidenten.

Naboland

I Nigerias naboland Niger ble to regjeringssoldater drept tirsdag, da de gikk på en mine som var plantet av Boko Haram sørøst i landet, opplyser forsvarsdepartementet i Niger.

Styrker fra Tsjad, som bistår Nigeria i kampen mot Boko Haram, hevdet tirsdag å ha drept 207 opprørere utenfor den nigerianske byen Garambu, nær grensa til Kamerun.

Over 13.000 mennesker skal være drept siden Boko Haram innledet sin offensiv nord i Nigeria i 2009. (NTB)