Nye regnskogmilliarder til 2030

Regjeringen vil videreføre regnskogsatsingen til 2030, annonserte klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) på klimatoppmøtet fredag.

TØFFE TAK I PARIS: Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) og leder av den norske forhandlingsdelegasjonen Aslak Brun på klimatoppmøtet i Paris.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BT (Paris):

— Å forlenge klima- og skogsatsingen vår er det beste bidraget Norge kan gi til klimaenighet i Paris og til kampen mot klimaendringene, sa Sundtoft på en internasjonal pressekonferanse.

BT i Paris:

Les også

Klimaavtale utsatt til lørdag

Milliardbeløp

Norge har gitt tre milliarder kroner til regnskogbevaring årlig, og den nåværende avtalen løper frem til 2020.

— Å bevare regnskog er et viktig klimatiltak. En rekke regnskogland har vist vilje og ønske om å redusere utslippene fra avskoging. Klimaforhandlingene i Paris går nå mot slutten. Det er avgjørende for menneskehetens fremtid at vi oppnår en god avtale. For å bidra til en slik løsning, vil regjeringen forelegge for Stortinget en forlengelse av klima- og skogsatsingen til 2030, sier Sundtoft.

Betale for utslippskutt

Sundtoft tilføyer at forlengelsen til 2030 er avhengig av at utslipp fra skog i utviklingsland blir inkludert i Paris-avtalen.

Pengene fra klima- og skogsatsingen etter 2020 skal i hovedsak brukes til å betale for målbare og bekreftede utslippsreduksjoner fra avskoging og skogforringelse.

Den norske skogsatsingen ble etablert i 2008. Den har vært en del av klimaforliket på Stortinget.

Hva om noen hypnotiserte klimaforhandlerne?

Les også

Vi må fylle Stortinget med gode feer

-Vellykket satsin g

Norge har i dag skogparterskap med land som Brasil, Colombia, Etiopia, Indonesia, Guyana, og Liberia.

— Jeg er glad for at vi nå har besluttet å videreføre denne satsingen. Klima- og skogsatsingen er Norges største og mest vellykkede klimasatsing, sier Sundtoft i en pressemelding.

Det fremgår foreløpig ikke hvor mye regjeringen planlegger å legge i regsnkogpotten i årene fra 2020 til 2030.

BT følger klimatoppmøtet i Paris:

Publisert