Truer USA og Europa i ny video

Washington blinkes konkret ut.

Publisert Publisert

Foto fra videoen.

  • Ole Valaker
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Liveblogg: Siste om tragedien i Paris

Alle land som deltar i luftangrepene mot Syria, trues i en ny video med angrep slik som i Paris. I videoen snakker en mann om korsfarerstatene og «sverger ved Gud på at vi skal ramme Amerika i sitt senter i Washington» og mot Europa.

Videoen, som ble lastet opp på et nettsted som IS ofte bruker for å spre sitt budskap, åpner med å vise filmsnutter fra massakren i Paris.

129 personer ble drept i de koordinerte angrepene i den franske hovedstaden og over 350 skadet. 42 er svært alvorlig skadet. En rekke politiaksjonerhar pågått i løpet av mandagen i Belgia og Frankrike.

  • Tidslinje: Slik skjedde angrepene
    Videoen skal være filmet i Irak, En mann kalt«Al Ghareeb the Algerian» skal ifølgeReuterskomme med følgende trussel mot europeiske land:«vi kommer..., kommer med eksplosiver, med bombebelter, og dere vil ikke klare å stanse oss, for i dag er vi mye sterkere enn før.»

Mannen som kom med truslene på videoen, var kledd i kamuflasjeklær og hodeplagg. Det er ennå ikke bekreftet om videoen er ekte.

USA, Bahrain, Jordan, Qatar, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater,Australia, Belgia, Canada, Danmark, Jordan, Marokko, Nederland, Storbritannia Tyrkia og Frankrike har vært på angrepene mot IS i Syria.

En annen mann som opptrer på den samme videoen, sier at de har besluttet «å forhandle med Frankrike i skyttergravene, ikke i hoteller».

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Liker du ikke IS? Da bør du begynne å kalle dem dette.

  2. Her synger Madonna for terrorofrene

  3. Eksperter advarer sterkt mot bakkekrig mot IS

BT anbefaler

«Da alt var over, spilte Lars Arne Nilsen til 10 på børsen. Sjefene hans, derimot ...»

Lars Arne Nilsen avsluttet raust, ydmykt og med storsinn.

LES SAKEN