Nye metallbiter ikke fra savnet fly

Men funnet vingeklaff er nå bekreftet fra en Boeing 777 - samme flytype som savnede MH370.

Flydelen som er funnet i Indiahavet onsdag.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Etter at en vingedel tilhørende et Boeing 777-fly ble funnet på den franske øya Reunion i Indiahavet onsdag, har innbyggerne der saumfart kysten etter jakten på flere vrakdeler.

Malaysia Airlines-flygningen MH370, som forsvant i mars i fjor, var nemlig et fly av typen Boeing 777.

Tidligere søndag fikk funnene av flere metalldeler på øya mye oppmerksomhet, hvorav en av dem ble antatt av en lokal person å være en del av en flydør.

Malaysias generaldirektør for sivil luftfart Azharuddin Abdul Rahman sier imidlertid til nyhetsbyrået AFP at et av funnene stammer fra en stige.

— Det er ikke en dør, sier han.

En annen kilde tett på etterforskningen i Paris, der vingedelen som ble funnet onsdag skal analyseres, sier at «ikke noe objekt eller vrakrester som sannsynligvis stammer fra et fly», har blitt hentet inn som beviser søndag.

Mulig kjele

Blant funnene som ble gjort på øya Reunion søndag, var også et stykke metall merket med kinesiske tegn. Metalldelen var festet til det som tilsynelatende var et håndtak dekket av lær. Kinesiske internettbrukere mener funnet kan være en kjele.

— Folk er mer årvåkne. De kommer til å tro at ethvert metallobjekt som de finner på stranden, stammer fra flight MH370, men det ligger objekter langs hele kysten, som sjøen stadig kaster inn, sier talsmann for byen Saint-Andre, Jean-Yves Sambimanan, hvorav vingedelen ble funnet onsdag.

Malaysiske myndigheter oppfordrer imidlertid myndighetene i områder i Indiahavet om å holde utkikk etter flere vrakrester som skyller i land.

— Dette er for å la ekspertene gjennomføre mer omfattende analyser, dersom det skulle komme flere vrakrester i land, sier Malaysias transportminister Liow Tiong Lai.

Bekreftelse

Søndag bekreftet malaysiske myndigheter at vrakdelen som ble funnet onsdag, stammer fra et Boeing 777-fly.

— Dette er verifisert av franske myndigheter sammen med flyprodusenten Boeing, USAs fly- og sikkerhetsmyndigheter NTSB og det malaysiske teamet, sier transportminister Lai.

Vingedelen ble sendt til Frankrike for undersøkelser lørdag. Håpet er å finne ut hvorvidt delen tilhørte det savnede flyet.

Den to meter lange vrakdelen analyseres i et laboratorium nær Toulouse sørvest i Frankrike. Boeing bistår med et teknisk team.

Rester av en koffert som ble funnet ikke langt unna vingedelen, vil også bli gransket.

Malaysia Airlines-flygingen MH370 var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 personer om bord da den forsvant i mars i fjor.

Det Australia-ledede søket etter det savnede flyet fortsetter sør i Indiahavet, uavhengig av funnene, har australske tjenestemenn opplyst.

Publisert
BT anbefaler

«Jeg kan knapt huske et band som har skapt større stemning»

Jeg kan knapt huske et band som har skapt større stemning på Bergens største konsertarena enn hva Imagine Dragons klarte…

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Flere Argentum-ledere har fått millionutbetalinger

  2. – Dessverre ser det ut til at det blir ein del nedbør

  3. – Jeg har en viktig melding til dere som river andre ned

  4. Disse sogningene får tusenvis til å danse på Koengen

  5. – Brann er allerede et godt eliteserielag

  6. – Jeg kan aldri gå noe sted uten å få blikk eller bli hvisket om