Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser at mange også er såret, mange av dem svært alvorlig, i angrepet på de opprørskontrollerte bydelene Sukkari og Ashrafiyeh.

Den London-baserte eksilgruppa la ut en rekke grusomme bilder fra åstedet som viste beboere som holdt opp kroppsdeler fra dem som var drept.

I Sukkari var det ifølge SOHR-direktør Rami Abdulrahman først et angrep som sådde kaos, og folk kom styrtende til for å hjelpe. Minutter etterpå falt enda en bombe på samme sted. Mange forsøkte å rømme unna, men rakk det ikke.

Det syriske regimet har siden desember ført en nådeløs luftkrig mot de opprørskontrollerte delene av Aleppo. SOHR opplyste i mai at 2.000 mennesker var drept siden årsskiftet, en firedel av dem barn.

Menneskerettighetsgrupper fordømmer bruken av tønnebomber. De sier slike bomber er ulovlige fordi de mangler siktemekanismer og derfor rammer vilkårlig.

Titusener av mennesker har flyktet fra de opprørskontrollerte områdene i Aleppo de siste månedene på grunn av luftoffensiven.

Over 162.000 mennesker er til nå drept i krigen i Syria, ifølge SOHRs dokumentasjon. (©NTB)