Peña Nieto har fått mellom 37,9 og 38,55 prosent av stemmene, ifølge de første offisielle resultatene fra landets valgkommisjon.

Rivalen Andres Manuel Lopez Obrador fra venstrepartiet PRD har fått mellom 30,9 og 31,86 prosent av stemmene.

På tredjeplass ligger Josefina Vazquez Mota fra det regjerende partiet i Mexico med mellom 25,1 og 26 prosent av stemmene.

Rundt 80 millioner mexicanere hadde stemmerett i søndagens valg.

Feirer

Nåværende president Felipe Calderón har allerede gratulert Peña Nieto med seieren.

Sjefen for Peña Nietos valgkampanje, Luis Videgaray, feiret seieren allerede etter de første valgdagsmålingene kom.

— Det er en strålende triumf, sa han til TV-kanalen Milenio.

Det er også parlamentsvalg i Mexico, og Videgaray sier han håper PRI vil få flertall i det mexicanske senatet, og kanskje også i kongressen.

Peña Nieto fra det gamle autoritære partiet PRI var på forhånd favoritt til å stikke av med seieren i presidentvalget. Partiet styrte Mexico i over 70 år ved hjelp av valgfusk og korrupsjon og tapte til slutt i 2000.

Peña Nieto framstiller imidlertid seg selv som det nye fjeset til PRI.

Taus rival

Obrador har ikke gitt noen kommentar verken til valgdagsmålingene eller de første offisielle valgresultatene.

I 2006 nektet Obrador å anerkjenne seieren til nåværende president Felipe Calderón, noe som senere førte til gateprotester, skriver BBC.

Mexicansk lov tillater kun én presidentperiode på seks år, og nåværende statssjef Calderón kunne derfor ikke stille til gjenvalg. Han blir imidlertid sittende til 1. desember.

Det var også valg på ny borgermester i Mexico by søndag. Ifølge valgdagsmålinger er dette valget vunnet av venstrekandidaten Miguel Angel Mancera.

Narkotikagjenger

Tusenvis av politimenn var på jobb i forbindelse med valgavviklingen, på grunn av frykt for at narkotikagjenger ville lage uro.

Narkotikasmugling er et stort problem i Mexico, og de siste seks årene har over 55.000 mennesker mistet livet i kampen mot narkotikasmuglingen og kartellene.

Det knyttes stor spenning til hvorvidt vinneren av søndagens valg vil kunne få kontroll på det voldsherjede landet. Krigen mot narkotikakriminaliteten som Calderón innledet for seks år siden, har bare gjort volden verre, og narkokartellene har økt sin makt og virksomhet.