To av de spesialtrente politifolkene har fått lettere skader i operasjonen, opplyser flere franske politikilder. En av kildene sier etterforskerne føler seg sikre på at de har funnet den ettersøkte gjerningsmannen.

Den mistenkte mannen erklærte angivelig midt under operasjonen at han er medlem av al-Qaida.

En stund etter at operasjonen var påbegynt, kunne seks eller sju skudd høres fra leiligheten, ifølge en reporter fra nyhetsbyrået AFP som befinner seg i nærheten.

Ifølge politikildene er den mistenkte 24 år gammel. Han skal tidligere ha reist til de lovløse grensetraktene mellom Afghanistan og Pakistan.

Broren til 24-åringen skal ha blitt pågrepet på et tidligere tidspunkt i forbindelse med drapene i Toulouse.

— Avgjørende bevis

24-åringen skal være en av flere personer som er blitt holdt under oppsikt av franske etterretningsfolk etter at flere soldater ble drept i Toulouse forrige uke.

— Så førte etterforskningen til at det ble framskaffet avgjørende bevis, sier en tjenestemann som ikke ønsker å bli navngitt.

Frankrikes innenriksminister Claude Gueant har ankommet åstedet for razziaen i bydelen Croix-Daurade, sørvest i Toulouse. Politifolk med hjelmer og spesialdrakter har sperret av området

— Mannen påstår han er en hellig kriger og medlem av al-Qaida, sier Gueant.

Ministeren legger til at den mistenkte har sagt at han ønsker å hevne palestinske barn. Videre bekrefter Gueant at 24-åringens bror er blitt pågrepet, og at moren deres har avslått en forespørsel fra politiet om å bistå i forhandlingene med den hovedmistenkte.

Samme gjerningsmann

En rabbi og tre barn ble skutt ned og drept ved den jødiske skolen i Toulouse mandag. I forrige uke ble tre soldater med bakgrunn fra Nord-Afrika drept i Toulouse og byen Montauban, og franske myndigheter har slått fast at samme gjerningsmann står bak alle sju drapene.

Flere franske medier og eksperter har antatt at gjerningsmannen tilhørte et høyreekstremt miljø siden han angrep både jøder og soldater med muslimsk bakgrunn.

Men også ytterliggående islamister kan ha motiv for å ramme muslimer som tjenestegjør som soldater i vestlige land. Årsaken er at de anses som forrædere i fundamentalistiske miljøer.

De drepte jødiske barna og rabbien ble onsdag morgen fraktet til Israel hvor de skal gravlegges i Jerusalem. (©NTB)

toulouse1.jpg
REUTERS