— Ved hver eneste vending i livet, så har denne mannen jeg møtte på skoledansen hjulpet andre mennesker, sa Ann Romney til landsmøtet tirsdag kveld.

Ann Romney holdt sin tale få timer etter at Mitt Romney (65) ble formelt utpekt til republikanernes presidentkandidat.

— Dette er mannen som vil våkne opp hver dag fast bestemt på å løse problemene andre mener ikke kan løses, og på å reparere det andre sier ikke lar seg reparere, sa Ann Romney i talen.

— Dette er mannen som vil jobbe hardere enn noen slik av vi andre kan jobbe litt mindre hardt, sa hun videre i en tale der hensikten var å fremstille Romney som mer menneskelig.

Romneys rival ved valget 6. november, president Barack Obama, fremstår som mye mer jovial, ifølge meningsmålingene.

Kvinnelige velgere

Ann Romney (63) har kjent mannen sin i nesten 50 år, og hun brukte mye av talen på å snakke om kjærlighet, hvordan hun og Mitt traff hverandre og deres ekteskap. Hun appellerte også direkte til USAs kvinner.

— Dere er det beste av USA, dere er USAs håp. I dag hilser og roser vi dere, sa Ann Romney.

Mitt Romney trenger sårt å nå ut til kvinnelige velgere for å kapre seieren i november. Men mange av dem er skeptiske på grunn av republikanernes standpunkter om abort, prevensjon og homofilt ekteskap, skriver nyhetsbyrået AFP.

Spørsmålet nå blir om Ann Romney klarte å presentere ektemannen på en måte som kan lokke kvinnelige velgere.

- Vil løfte USA

63 år gamle Ann avviste i talen beskyldningene om at ektemannen aldri har måttet slite i livet og at han ikke kan kjenne seg igjen i problemene USAs middelklasse sliter med.

— Jeg vet ikke hva som kommer til å skje de neste fire årene. Jeg kan i kveld som ektefelle, bestemor og amerikaner kun gi dere et høytidelig løfte om at denne mannen ikke vil mislykkes. Denne mannen vil ikke skuffe oss. Denne mannen vil løfte USA, sier Ann Romney om republikanernes presidentkandidat og Barack Obamas utfordrer i valget 6. november.

Etter talen kom Mitt Romney opp på scenen og kysset kona, men uten å si noe til landsmøtet. Hans avgjørende tale kommer først under avslutningen av møtet på torsdag. (©NTB)