USAs ambassadør til Libya og tre andre amerikanere mistet livet i angrepet tirsdag kveld.

— Fire menn er fengslet, og vi avhører dem fordi de er mistenkt for å ha bidratt til å fremkalle hendelsene ved det amerikanske konsulatet, sier Libyas viseinnenriksminister Wanis Sharif.

Han sier også at både innenriksdepartementet og justisdepartementet har innledet etterforskning og begynt å samle bevis.

- Store fremskritt

Ministeren ville torsdag ikke gi detaljer om identiteten og bakgrunnen til mennene som er pågrepet.

Libyas nye statsminister Mustafa Abu Shagur sier til AFP at det er gjort «store fremskritt» i etterforskningen.

— Vi har noen navn og noen fotografier. Det er foretatt pågripelser, og flere er underveis nå mens vi snakker, sa han torsdag. Heller ikke han ville gi detaljer om bakgrunnen til de mistenkte.

Det ble først meldt at den amerikanske ambassadøren Christopher Stevens ble drept av rasende demonstranter utenfor konsulatet.

Senere er det kommet meldinger om at Stevens døde av røykforgiftning som følge av at han ble fanget i bygningen som begynte å brenne da den ble truffet av rakettdrevne granater.

Planlagt angrep?

Angrepet skjedde 11. september, nøyaktig elleve år etter terrorangrepet i USA. Amerikanske tjenestemenn vurderer om konsulatet kan ha blitt rammet av et nøye planlagt angrep i regi av al-Qaida-tilhengere.

Flere ytterliggående sunnimuslimske grupper er blitt nevnt i forbindelse med saken i libyske medier, blant annet Katibar Ansar al-Sharia.

Gruppen avviste torsdag at den har noe å gjøre med angrepet.

DREPT: Fire personer ble drept, deriblant USAs ambassadør til Libya, Chris Stevens.
SCANPIX
OPPHISSET STEMNING: Libyere demonsterer mot den satiriske filmen «Innocence of Muslims».
SCANPIX