De tre er de første internasjonale granskerne som har kommet frem til vraket. De nederlandske ekspertene ønsket ikke å uttale seg om arbeidet mandag morgen.

En kilde i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) sier nederlenderne skal undersøke likene som de prorussiske separatistene har fraktet til et tog med kjølevogner. En representant for separatistene sier de vil bistå ekspertene og gi dem tilgang til toget med 192 lik og 8 likdeler.

— Vi venter på at ekspertene skal komme og bestemme hvor vi skal sende toget, sier opprørsleder Sergej Kvataradze.

Åpner for etterforskning

Samtidig åpner Ukraina for at vestlige land kan etterforske flyulykken som rammet landet forrige uke. Statsminister Arsenij Jatsenjuk sier Nederland kan lede en slik etterforskning.

— Vi er forberedt på å la våre vestlige partnere koordinere etterforskningen av denne tragedien. Nederland kan lede en slik prosess, sier Jatsenjuk.

283 passasjer og et mannskap på 15 omkom da flyet styrtet i Donetsk-regionen torsdag sist uke. 193 av de omkomne var nederlendere.

Statsministeren gjentok sitt budskap om at flyet ble skutt ned av et rakettsystem som ikke kan bemannes av «fulle prorussiske terrorister». Han har anklaget de prorussiske separatistene for å ha skutt ned flyet og for å skjule beviser i ettertid.

— Det ble skutt ned av profesjonelle, slår Jatsenjuk fast.

Har funnet 251 lik

Frem til sent søndag hadde redningsarbeidere funnet totalt 251 lik og 86 kroppsdeler i området. Det opplyser en ukrainsk regjeringskomité i en uttalelse. Komiteen melder videre at nok et tog med kjølevogner som levningene legges i, har ankommet stedet.

Da det første toget med levningene av nesten 200 ofre var på vei tilbake, ble det stående fast på en stasjon i byen Torez fordi «terrorister blokkerte dets avgang», heter det i en uttalelse fra ekspertene som gransker hendelsen.